Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da yılın en sıcak günü - 26 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
16 Mart 2024 Cumartesi

Ehliyet almak hayal oldu

Almanya'da otomobil ehliyeti almanın maliyeti, son dönemde kaydedilen artışlarla birlikte giderek daha da yüksek hâle geldi.

Ehliyet almak hayal oldu

ADAC, Almanya'nın en büyük otomobil kulübünün yaptığı bir araştırmaya göre, sürücü belgesi almak isteyen kişilerin artık 2 bin 500 ila 4 bin 400 avroluk bir bütçe ayırması gerekiyor. Bu da bir önceki yıla kıyasla yüzde 11'lik bir artışa işaret ediyor.

Fiyatlar neden arttı?

Artışın ardında yatan nedenler arasında genel fiyat artışları, trafik ve araç teknolojisindeki gelişmeler bulunuyor. Federal Sürücü Eğitmenleri Dernekleri Birliği'nden Kurt Bartels, ehliyet maliyetlerinin yükselmesinin ana nedenlerini açıklarken, benzin fiyatlarındaki yükseliş ve araç bakım maliyetlerinin artmasının yanı sıra, trafiğin ve araç kullanımının daha karmaşık hâle gelmesini de vurguladı.

Ehliyet eğitim sürecinin zenginleşmesi ve çeşitlenmesi, örneğin e-scooter'lar ve çitle korumalı bisiklet yolları gibi yeni trafik düzenlemeleri, sürücü adaylarının daha fazla eğitim almasını gerektiriyor. Bartels'e göre, bu değişiklikler sürüş testlerinin süresinin 45 dakikadan 55 dakikaya uzatılmasına neden oldu ve adayların başarılı olması için gereken ders sayısı da arttı.

CDU/CSU Meclis Grubu, Federal Meclis'e sunulan bir önergede, ehliyetin toplumsal katılım ve ekonomik refah için önemli olduğunu ve bir lüks ürün hâline gelmemesi gerektiğini belirtti. Florian Müller, sürüş simülatörlerinin kullanımının artırılması ve teori derslerinin dijitalleştirilmesi gibi önerilerle ehliyet maliyetlerinin düşürülebileceğine dikkat çekti. Bu yöntemlerin kullanılması durumunda ehliyet maliyetlerinin yaklaşık 1.000 avro kadar azaltılabileceğini ifade etti.

Adayların yarısı teori bölümünü geçemiyor

Almanya'da B sınıfı otomobil ehliyeti almak isteyenlerin yüzde 49'u, 2023 yılında teori sınavından geçemedi. TÜV raporuna göre, bu oran 2014'e göre yüzde 10, bir önceki yıla göre ise yüzde 3 arttı. Aynı dönemde, tüm sınıflarda sınavlara girenlerin üçte biri pratik sınavda başarısız oldu. Teori sınavındaki başarısızlık oranının artışı, adayların sınavı yeterince ciddiye almadığına işaret ediyor.

Yaşlıların direksiyon hakimiyeti tartışılıyor

Berlin'de yaşlı bir sürücünün neden olduğu ve bir kadın ile dört yaşındaki oğlunun hayatını kaybettiği trafik kazası sonrası yaşlı sürücülerin direksiyon başında olması konusu tartışmaya açıldı. Yeşiller Partisi, yaşlı sürücülerin düzenli olarak testten geçirilmesini önerirken, diğer partiler bu fikre karşı çıkıyor. Yaşlı Örgütleri Federal Çalışma Grubu ve SPD, yaşa bağlı testlerin yol güvenliğine olumlu bir etkisi olmadığını savunuyor. Federal Ulaştırma Bakanı Volker Wissing de ek bürokrasiye karşı olduğunu belirtti.

AutoScout24 anketine göre, Almanların yüzde 86'sı sürüş yeteneği testlerinin kazaları azaltacağını düşünüyor ve bu testlerin 60-70 yaş aralığında başlaması gerektiğine inanıyor.

Geri Dön 16 Mart 2024 Cumartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN