Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
04 Nisan 2024 Perşembe

Doğu ile Batı arasındaki ücret farkı ayda 842 avro

Federal İstatistik Dairesi'nin açıkladığı verilere göre, Almanya'nın Doğu ve Batı eyaletleri arasında aylık ortalama brüt ücret farkı 842 avro. 

Doğu ile Batı arasındaki ücret farkı ayda 842 avro

Almanya'nın yeniden birleşmesinin üzerinden 33 yıl geçmesine rağmen, Doğu ve Batı Almanya arasındaki ücret farkı hâlen kapanmış değil. Federal İstatistik Dairesi'nin açıkladığı verilere göre, Doğu ve Batı arasında aylık ortalama brüt ücret farkı 842 avro.

Tam zamanlı çalışan bir Doğu Almanya vatandaşı ortalama olarak ayda 3 bin 578 avro kazanırken, Batı Almanya'da aynı işi yapan bir kişi ayda 4 bin 420 avro kazanıyor. Bu ücret farkı, Hamburg ile Saksonya-Anhalt arasında daha da belirginleşiyor; Hamburg'da çalışanlar ortalama 4 bin 970 avro alırken, Saksonya-Anhalt'de bu rakam 3 bin 688 avro.

Sol Parti Federal Meclis Grubu Başkanı Sören Pellmann, bu durumun Doğu Almanya'daki vatandaşların Batı'dakilere göre yüzde 82 oranında maaş aldıklarını gösterdiğini vurguladı. Pellmann'a göre, Doğu Almanya'daki düşük ücretler yaşlılık döneminde yoksulluğa neden oluyor ve Doğu Almanya'daki insanlar düşük ücretlerden bıkmış durumda.

Geri Dön 04 Nisan 2024 Perşembe Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN