Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
24 Şubat 2024 Cumartesi

DIW Başkanı: Almanya göçmenler için cazip bir ülke değil

DIW Başkanı Marcel Fratzscher, Almanya'yı göçmenler için cazip bir ülke olarak görmediğini ifade etti. Fratzscher "Almanya'da hoş geldin kültürü eksik" dedi.

Alman Ekonomi Araştırmaları Enstitüsü (DIW) Başkanı Marcel Fratzscher, Almanya'da 'hoş geldin kültürünün' eksikliğini eleştirdi ve Almanya'yı göçmenler için cazip bir ülke olarak görmediğini ifade etti. Özellikle, mültecilere yönelik ödeme kartları tartışmasından duyduğu rahatsızlığı dile getirerek, bu durumun yanlış bir mesaj verdiğini ve insanların Almanya'ya sadece sosyal yardımlar için geldiği izlenimi yarattığını belirtti. Fratzscher, bu tartışmanın, özellikle yüksek vasıflı işgücü için Almanya'nın cazibesini azaltabileceğini, potansiyel göçmenlerin daha iyi muamele gördükleri ülkeleri tercih edebileceklerini ifade etti.

İş gücü açığı 2 milyon

DIW Başkanı, Almanya'nın şu anda 2 milyon açık pozisyon ile karşı karşıya olduğunu ve bu durumun tüm sektörleri etkilediğini vurgulayarak, ülkenin yüksek, düşük ve vasıfsız işgücüne ihtiyacı olduğunu belirtti. Fratzscher, göç ve entegrasyon konusundaki sorunların göçmenlerde değil, Almanya'nın entegrasyon politikalarında olduğunu savundu. Federal hükûmetin kısıtlayıcı vasıflı işçi göçmenlik yasasının yardımcı olmadığını, göçmenlerin Almanca bilme, belirli bir gelir düzeyine sahip olma veya yüksek lisans yapma gibi gereksinimlerinin mantıksız olduğunu ifade etti.

"Almanya genç göçmenlere fırsat sunmalı"

Fratzscher'a göre; Almanya'ya göç edenlerin çoğu 20 ila 30 yaş aralığında ve düşük niteliklere sahip olsalar bile, uzun bir çalışma hayatı önlerinde olduğu için büyük bir fırsat sunuyor. Almanya'nın bu kişilere eğitim sistemi üzerinden fırsatlar sunması ve öncelikle dil kursu veya ek nitelikler talep etmek yerine, doğrudan iş veya eğitim pozisyonları bulmalarına yardımcı olması gerektiğini öne sürdü.

Ödeme kartı uygulaması

Mülteciler için ödeme kartı uygulaması, bazı eyaletlerde başlamışken, SPD, Yeşiller, FDP ve muhalefetin bir kısmı bu konuda hemfikir. Ancak, ülke çapında tek tip bir yasal düzenlemenin gerekli olup olmadığı hâlâ tartışılıyor. Yeşiller Partisi lideri Ricarda Lang, federal bir düzenlemeye gerek olmadığını, mevcut yasal seçeneklerin yeterli olduğunu savunurken, SPD ve FDP temsilcileri tek tip bir çözümü destekliyor. CDU lideri Friedrich Merz, düzensiz göçü engellemek adına koalisyonu bir araya gelmeye çağırdı.

Geri Dön 24 Şubat 2024 Cumartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN