Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
13 Kasım 2023 Pazartesi

Deutschlandticket: Öğrenciler çözüm bekliyor

Deutschlandticket'ta birçok konu netleşse de hâlâ muğlak konular duruyor. Özellikle öğrenciler, sömestr bileti karmaşasına son verilmesini istiyor.

Toplu ulaşımı teşvik ve artan akaryakıt fiyatlarına karşı önlem adına, geçtiğimiz mayısta piyasa sürülen tüm Almanya’da geçerli indirimli toplu taşıma bileti Deutschlandticket’i kullanım oranı ilk günden bu yana yüzde 18 oranında arttı. Bölgesel trenlerdeki yolcuların yarısından fazlası Deutschlandticket kullanıyor. Bölgesel ulaşımdan sorumlu Evelyn Palla, bunun 49 avroluk biletin büyük bir başarısı olduğunu söyledi.

"Sürekliliğin tartışılması toplu ulaşıma zarar verir"

49 avroluk toplu taşıma bileti, önümüzdeki yıl da devam edecek. Geçtiğimiz hafta başında bir araya gelen federal ve eyalet hükûmetleri, bu yıl kullanılmayan bütçenin gelecek yıla aktarılması konusunda anlaşmışlardı. Bununla birlikte, fiyatlarda artış ihtimali de hâlâ masada. Evelyn Palla, konuyla ilgili olarak, biletin devamlılığının sürekli tartışılmasının toplu ulaşıma zarar verdiğini söyleyerek “Planlanabilirlik tüketiciler için önemli. Sonuçta fiyatların artıp artmayacağına karar verecek olan federal ve eyalet hükûmetleri, Deutsche Bahn değil” ifadelerini kullandı.

Öğrenciler çözüm bekliyor

Alman Öğrenciler Sendikası Başkanı Matthias Anbuhl ise, ülke genelindeki 3 milyon öğrenci için bir ‘çözüm’ çağrısında bulundu. Federal ve eyalet hükûmetleri arasında öğrencilerle ilgili henüz bir anlaşmaya varılmamasını eleştiren Anbuhl, “Şu anda ülke çapında, ‘sömestr biletleri’ (Semesterticket) için verilmiş bir karar yok. Bu biletler şu anda birçok üniversitede geçerliğini yitirdi” sözleriyle durumu açıkladı.

Deutschlandticket çıktığından beri, sömestr biletlerinin bu yeni sisteme nasıl entegre edileceği bir tartışma konusuydu. Çünkü sömestr biletleri, öğrenci birliklerinin dayanışmasıyla fonlanıyordu. Ancak 49 avroluk biletlerle arasında çok büyük fark olmaması sebebiyle, öğrenci temsilcileri de birçok yerde bölgesel ulaşım kurumlarıyla yaptıkları anlaşmaları sonlandırmıştı.

Geri Dön 13 Kasım 2023 Pazartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN