Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da kriz: Dev firma fabrika kapatıyor - 4 Eylül 2024 Oktan Erdikmen
Ekrem İmamoğlu özel röportaj: Oy vermek gurbetçilerin hakkı - Oktan Erdikmen
Almanya'da suça karışana sınır dışı - Haftanın Yorumu 44. Bölüm Oktan Erdikmen
18 Temmuz 2024 Perşembe

Çocuk sahibi olamayan çiftler için umut

FDP'li Adalet Bakanı Marco Buschmann, çocuk sahibi olamayan çiftler için yumurta bağışının seçimlerden önce yasallaştırılacağını açıkladı.

Çocuk sahibi olamayan çiftler için umut

Almanya'da 25-59 yaş arasındaki her 10 çiftten 1'i çocuk sahibi olamıyor. Adalet Bakanı Marco Buschmann (FDP), bu çiftler için hamilelik sürecini kolaylaştırmak amacıyla harekete geçti. Buschmann, yumurta bağışının bir sonraki seçimden önce yasallaştırılmasının planlandığını açıkladı. Buschmann, "Yumurta bağışına izin verilmesi Anayasa'ya uygun olacak" dedi. Trafik ışığı koalisyonu, federal seçimden önce üreme konusunda en az bir projeyi hayata geçirmeyi hedefliyor.

Yumurta bağışı yasağı

Nisan ayında sunulan Komisyon raporuna göre, uzmanlar yumurta bağışının yasallaştırılmasının tıbbi veya psikolojik risk taşımadığını belirtti. Buschmann, diğer Avrupa ülkelerinde de benzer sonuçların görüldüğünü ifade ederek, Almanya'da yumurta bağışına yönelik yasağın kaldırılması için iyi nedenler olduğunu söyledi. Ancak, yumurta ticaretinin yasak olarak kalacağını ve çocuğun ebeveynlerini bilme hakkının korunacağını vurguladı.

Almanya ve Lüksemburg dışındaki tüm AB ülkelerinde yasal

FDP’li Katrin Helling-Plahr, Almanya ve Lüksemburg dışında tüm AB ülkelerinde yumurta bağışının zaten yasal olduğunu belirterek, "Kadınların yumurtalarını bağışlamak isteyip istemedikleri konusunda kendi kararlarını verebilmeleri zamanı geldi" dedi.

Geri Dön 18 Temmuz 2024 Perşembe Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN