Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Çocuğu olanlar, olmayanlara göre daha mutlu

Almanya'da, Federal Aile Bakanlığının yayımladığı rapora göre; çocuk sahibi olanlar, genel olarak olmayanlara nazaran daha mutlu.

15 Mayıs Uluslararası Aile Günü vesilesiyle, Federal Aile Bakanlığı 2024 Aile Raporu'nu yayımladı. Federal Aile İşleri Bakanı Lisa Paus, raporun federal hükûmete güçlü bir aile politikası geliştirmek için destek sağladığını belirtti. Paus, "Ankete katılanların yüzde 90'ından fazlası çocuk yardımlarının artırılmasını destekliyor. Bu, güçlü bir işarettir" dedi ve geçmişte çocuk yardımında büyük bir artış sağladığını, bu sayede enflasyonun önüne geçebildiklerini ifade etti.

Rapor, son yıllarda yaşanan krizlerin aileleri sert bir şekilde etkilediğini ortaya koydu. Buna rağmen, reşit olmayan çocuğu olan ebeveynlerin yüzde 46'sı geleceğe umutla bakıyor. Ayrıca, nüfusun yüzde 82'si zor zamanlarda ailesinden yardım aldığını belirtiyor. Çocuk sahibi olanlar, genel olarak çocuğu olmayanlara kıyasla daha mutlu.

Aile politikalarına destek yüksek

Federal hükûmetin aile politikası projeleri, genel nüfus ve ebeveynler arasında yüksek onay oranları alıyor. Ebeveynlerin yüzde 92'si çocuk yardımındaki artışı olumlu bulurken, yüzde 70'i temel çocuk yardımlarının başlatılmasını memnuniyetle karşılıyor.

Doğu-Batı farkı devam ediyor

Doğu ve Batı Almanya'daki ailelerin yaşamları arasında hâlâ farklılıklar bulunuyor. Ebeveynler, 10 yıl öncesine göre çocuklarıyla daha fazla zaman geçiriyor; babalar günde ortalama 28 dakika, anneler ise 33 dakika daha fazla zaman ayırıyor. Ancak, çocuk bakımı konusunda anneler hâlâ büyük bir yükü üstlenmeye devam ediyor.

Aile ve iş sorumluluklarını paylaşma konusunda birçok ebeveyn ortaklık istese de, çoğu zaman bu başarılamıyor. Annelerin yüzde 75'i çocuk bakımının çoğunu üstlenirken, yalnızca yüzde 48'i bunu ideal olarak görüyor. Babaların tek başına çalışan olma olasılığı azalırken, geleneksel tek kazançlı aile modeli 2008'de yüzde 33 iken, 2022'de yüzde 26'ya düştü. Çalışan annelerin oranı ise aynı dönemde yüzde 63'ten yüzde 69'a yükseldi.

Geri Dön 15 Mayıs 2024 Çarşamba Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN