Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da yılın en sıcak günü - 26 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
15 Kasım 2023 Çarşamba

CDU: Bürgergeld 6 ay sonra kesilsin

Almanya'da Çalışma Bakanı, çalışmak yerine Bürgergeld alanları uyardı ve "İşinizden istifa edecek kadar aptal olmayın" dedi. CDU ise Bürgergeld'in 6 ay içinde kesilmesini önerdi.

CDU: Bürgergeld 6 ay sonra kesilsin

Almanya Federal Çalışma Bakanı Hubertus Heil, çalışmak yerine vatandaşlık parası (Bürgergeld) almayı tercih edenleri uyardı. Heil, "Vatandaşlık parası almak için işi bırakacak kadar aptal olmayın" dedi. Heil, kamu televizyonu ARD'de katıldığı programda, kendi isteğiyle işten ayrılan birinin 3 ay boyunca sosyal yardımlardan yararlanamayacağını hatırlattı. Bakan, "Vatandaşlık parası koşulsuz bir temel gelir değildir. Buna ihtiyacınız olması gerek. Çalışmak her zaman buna değerdir; çalışmak bu ülkeyi ileriye taşır" dedi.

Heil'in bu yıl sosyal yardımlar için, daha önce planlanandan 3,25 milyar avro daha fazla bütçeye ihtiyacı var. Bu ek maliyetin; 2,1 milyar avrosu vatandaşlık parasına, 1,15 milyar avrosu ise çoğu federal hükûmet tarafından karşılanan kira ve ısınma yardımları için harcanacak.

Federal Meclis Bütçe Komisyonu'na sunulan rapora göre, 2023 yılında vatandaşlık parasının (Bürgergeld) bütçeye maliyetinin toplam 25,9 milyar avroya ulaşması bekleniyor. Bu da tüm federal bütçenin yaklaşık yüzde 5'ine tekabül ediyor. 2022'de Hartz IV için (Vatandaşların parasının önceki hali) 22,2 milyar avro harcanmıştı.

Şu anda yaklaşık 1,7 milyonu işsiz olmak üzere yaklaşık 5,5 milyon kişi vatandaşlık parasından yararlanıyor.

CDU: Vatandaşlık parası 6 ayda kesilsin

Almanya'da sosyal yardımların artan maliyetleri nedeniyle siyasi partiler arasında tartışmalar yaşanıyor. Ana muhalefet partisi CDU, mevcut haliyle vatandaşlık parasının kaldırılması ve yerine farklı bir model getirilmesi çağrısında bulundu.

CDU Genel Sekreteri Carsten Linnemann, Bild gazetesine verdiği demeçte, sosyal devletin "gerçekten ihtiyacı olan ve çalışamayanları" desteklemesi gerektiğini söyledi. Vatandaşlık parası yerine, bir işe girmeye yönelik teşviklerin arttırılması gerektiğini belirten Linnemann, "Çalışabilecek durumda olan ve sosyal yardım alan herkes en 6 ay sonra bir işe girmeli. Çalışmak istemiyorsa da, halkın onun yaşam masraflarını karşılaması beklememeli" dedi.

FDP: Sığınmacıları işgücü piyasasına daha hızlı entegre etmeliyiz

FDP Meclis Grubu Başkanı Christian Dürr, Bild gazetesine yaptığı açıklamada, "Tüm sığınmacıların işgücü piyasasına daha hızlı entegre edilmesiyle çok daha fazla insanı işgücü piyasasına katabilir ve vatandaşlık parasından en az 1,8 milyar avro tasarruf sağlayabiliriz" dedi. Dürr, bu tasarrufla da gastronomi sektöründe KDV indiriminin uzatılabileceğini söyledi. Almanya'da 2024 yılı başında restoranlarda 2020 yılından beri yüzde 7 olan KDV'nin yeniden yüzde 19'a çıkarılması planlanıyor. Dürr, sığınmacıların işgücü piyasasına entegrasyonu için dil kursları, mesleki eğitim ve iş bulma desteği gibi önlemlerin alınması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Geri Dön 15 Kasım 2023 Çarşamba Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN