Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da yılın en sıcak günü - 26 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
12 Nisan 2024 Cuma

Çalışabilir durumdaki 1,5 milyon kişi 5 yıldır yardım alıyor

Almanya'da 1,5 milyondan fazla kişi, çalışabilir durumda olmalarına rağmen 5 yıldan uzun süredir yardım alıyor.

CDU'nun Ekonomi Uzmanı ve eski Sağlık Bakanı Jens Spahn, bu durumu ele aldı ve "Almanya'nın tüm iş gücüne ihtiyacı var" diyerek, çalışma çağındaki herkesin işe gitmesi gerektiğini vurguladı.

Ülkede toplam 3,9 milyon kişi "istihdam edilebilir durumda sosyal yardım" alıyor, ve bunların neredeyse yüzde 40'ı 5 yıldan uzun süredir Vatandaşlık Parası'ndan yararlanıyor. Federal İş Kurumu'nun verilerine göre, sürekli işsizlerin yüzde 61'i Alman vatandaşı, yüzde 39'u ise yabancı ülke vatandaşı. Bu durum, toplumsal anlamda ciddi bir endişe kaynağı olarak öne çıkıyor.

AfD Milletvekili René Springer, uzun süreli yardım alanların büyük çoğunluğunun Alman olduğunu belirterek, sosyal güvenlik sisteminin istikrarını tehdit ettiğini ifade etti. Berlin, sürekli işsizlerin oranının en yüksek olduğu eyaletken, Bavyera ve Baden-Württemberg en düşük oranlara sahip. Çalışabilir durumda olan ancak 5 yıldan uzun süredir işsizlikle mücadele eden 1,5 milyon kişiden sadece 661 bini resmi olarak işsiz olarak kabul ediliyor. Diğerleri eğitim, okul, staj veya bakım işleriyle meşgul.

Geri Dön 12 Nisan 2024 Cuma Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN