Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
21 Şubat 2024 Çarşamba

Bundesbank suçu grevlere attı

Almanya Merkez Bankası (Bundesbank), artan grevlerin Alman ekonomisini bu yılın ilk çeyreğinde resesyon riskiyle karşı karşıya bıraktığını savunuyor.

Yapılan açıklamada, demiryolu ve hava taşımacılığı sektörlerinde yaşanan grevlerin üretimi olumsuz etkileyeceği vurgulandı. Bundesbank, dış talepte azalma, tüketici harcamalarında ihtiyatlı davranışlar ve yükselen finansman maliyetlerinin yatırımları kısıtlayabileceğini belirterek, Alman ekonomisinin geçen yılın son çeyreğinin ardından bu yılın ilk çeyreğinde de daralma göstermesini bekliyor. Avrupa'nın en büyük ekonomisi olan Almanya'nın 2023'ün son çeyreğinde yüzde 0,3 küçüldüğü ve art arda iki çeyrekteki düşüşle teknik bir resesyona girebileceği ifade edildi.

Bundesbank, iş gücü piyasasının stabil kalması, ücretlerdeki keskin artış ve düşen enflasyon oranının hane halkı tüketimini olumlu yönde etkileyebileceğini, ancak dönüşüm ve iklim politikalarındaki belirsizliklerin arttığını belirtti. Ayrıca, enflasyon oranının önümüzdeki aylarda düşmeye devam etmesi bekleniyor, ancak bazı özel etkiler nedeniyle dalgalanmaların yaşanabileceği kaydedildi. Ocak ayında enflasyon oranının son iki buçuk yılın en düşük seviyesi olan yüzde 2,9'a düştüğü de hatırlatıldı.

Geri Dön 21 Şubat 2024 Çarşamba Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN