Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da yüksek maaşlar düşecek - 16 Ekim 2024 Oktan Erdikmen
Berlin ile Ankara anlaştı: Hangi Türkler sınır dışı edilecek? - Haftanın Yorumu
Şerif Issı Almanya'da engellilere tanınan hakları tek tek anlattı - AVRUPADAN
20 Temmuz 2024 Cumartesi

Berlin, Goebbels’in villasını hediye edip kurtulmak istiyor

Nazi Propaganda Bakanı Joseph Goebbels'in 30 odalı villasının bakımı çok pahalıya mâl oluyor. Berlin Belediye Başkanı Kai Wegner, mülkü devrederek kurtulma niyetinde.

Nazi Propaganda Bakanı Joseph Goebbels'in Berlin yakınlarındaki 30 odalı villası, bakıma muhtaç durumda. Berlin Belediye Başkanı Kai Wegner, Bogensee'deki bu bölgenin, Goebbels'in eski villasıyla birlikte düzenlenmesinin Berlin’e çok pahalıya mâl olacağını belirtti.

Berlin eyaletine ait olan bu alanın gelecekte nasıl kullanılacağı ve maliyetin kimin tarafından karşılanacağı yıllardır tartışmalı bir konu. Wegner, bölgenin tamamının geliştirilmesinin 300 milyon avroya mâl olacağını ve bunun eyalet bütçesinin karşılayamayacağı bir yük olduğunu söyledi.

Berlin Maliye Bakanı Stefan Evers, mayıs ayı başında bu bölgenin başkalarına devredilmesini teklif etmişti. Wegner, federal hükûmetin veya Brandenburg eyaletinin sürece dahil olmasını memnuniyetle karşılayacaklarını belirtti. Başkan Wagner, "Berlin eyaleti olarak bütçe durumu göz önüne alındığında bu konuda hiçbir şey yapamayız. Başka öncelikler belirlememiz gerekiyor" diye konuştu.

Goebbels'in yaptırdığı 17 hektarlık alan, 2000 yılından bu yana kullanılmıyor ve bakıma muhtaç durumda. Nazi diktatörlüğünün sona ermesinin ardından müttefikler burayı kısa süreliğine askeri hastane olarak kullandı. 1946'da Sovyetler, mülkü gençlik koleji kuran Özgür Alman Gençliği'ne (FDJ) devretti.

Villanın yeniden nasıl kullanılacağı ise hâlen tartışma konusu. Alanın aşırı sağcıların uğrak yeri olabileceği konusunda endişeler var. Berlin eyaleti, güvenlik ve bakım maliyetlerinden tasarruf etmek için binaları yıkmayı ve alanları yeniden doğallaştırmayı düşünüyor.

Federal Anayasa Koruma Teşkilatı raporuna göre, kendilerini "Alman İmparatorluğu Vatandaşı" (Reichsbürger) olarak görenlerin sayısı 23 bin civarında. Bu grupların 2 bin 100 üyesi şiddet kullanmaya hazır ve Almanya'yı meşru devlet olarak tanımıyor. Üyelerin bazıları, monarşi altındaki Alman İmparatorluğu fikrine bağlıyken bazıları da Nazi taraftarı. Bazı üyeler ise Almanya'nın hâlen askeri işgal altında olduğuna inanıyor.

Geri Dön 20 Temmuz 2024 Cumartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN