Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
14 Ağustos 2023 Pazartesi

Almanya'daki 'vatansızların' sayısı arttı

Merkezi Yabancılar Sicili (AZR) ve federal hükûmetin verilerine göre Almanya’da bulunan ve hiçbir ülkede vatandaşlığı bulunmayan kişilerin sayısı arttı.

Şu anda ülkede 124 bin 500 vatansız kişi var. Bu kişilerin çoğunluğunu Suriye ve Lübnan’dan geliyor. Almanya’da bulunan vatansız kişilerin bir kısmını da Filistinliler ve Kürtler oluşturuyor. 

Birleşmiş Milletler vatansızlığı, 'ulusal yasalar uyarınca bir ülkenin vatandaşlığına sahip olmayan kişi' olarak tanımlıyor. Kayıtlarda bulunmadıkları için vatansız insanların sayısını belirlemek oldukça zor. Birleşmiş Milletler 2021 yılında yaptığı açıklamada dünya genelinde yaklaşık 4,2 milyon vatansız insan olduğunu düşündüklerini açıklamıştı. 

Almanya’daki vatansızların en az yüzde 37’si reşit değil

Almanya’da bulunan kayıt altına alınmış vatansızların yüzde 37’si reşit değil. Yüzde 60’ı ise en az beş yıldır Almanya’da bulunuyor. 

Vatansız olan kişiler günlük hayatlarında oldukça büyük sorunlarla karşı karşıya kalıyor. Bunlardan bazıları banka hesabı açmak ve okula kayıt olmak. Uyruk bilgisi bulunmayan ve belirli belgeleri olmayan bu kişiler herhangi bir başvuruda dezavantajlı duruma düşüyor. 

Bir göç araştırmaları birliği olan "Rat für Migration’’un bir projesi olan "Mediendienst Integration " vatandaşsız kişilerin bu şekilde kayıt altına alınmasının öneminin altını çiziyor. Böylece bu kişiler 6 yıl ülkede ikamet ettikten ve kimlik beyanı yaptıktan sonra vatandaşlık alma sürecine başlayabilir. 

Nasıl vatansız kalınıyor?

Devlet uygulamalarındaki açıklar ve teknik hatalar nedeniyle vatansız kalınabildiği gibi politik nedenlerle de bu süreçte etkili oluyor. Bazen bir ülkenin dağılması ya da başka bir ülke haline gelmesi durumunda, yeni ülkede vatandaşlık alabilmek için gerekli dökümanları olmayan kişiler vatansız kalabiliyor. SSCB’nin ve Yugoslavya’nın dağılmasının ardından bu durumda kalan birçok insan olmuştu. 

Geri Dön 14 Ağustos 2023 Pazartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN