Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da sel alarmı: Durum ciddi - 16 Mayıs 2024 Oktan Erdikmen
Türkiye'de normal olan, Almanya'da lüks - Yeni Gelenler: Turgut Tülü
Avrupa'da 52 bin mülteci çocuk kayıp - Haftanın Yorumu 30. Bölüm Oktan Erdikmen
01 Mayıs 2024 Çarşamba

Almanya'da mayıs ayında neler değişecek?

Almanya'da 1 Mayıs itibarıyla bir dizi ekonomik ve sosyal düzenleme hayata geçirilecek. İşte detaylar...

Almanya'da mayıs ayında neler değişecek?

Bu düzenlemelerin bir kısmı hükûmetin milyarlarca avroluk bütçe açığını kapatma çabaları çerçevesinde gerçekleştiriliyor. Bir kısmı ise vatandaşların yaşam kalitesini artırmayı hedefliyor. İşte 1 Mayıs itibarıyla hayata geçecek yenilikler ve değişiklikler...

Uçak bileti vergilerine zam

Almanya, pandemi sonrası ekonomik dalgalanmaların yol açtığı bütçe açığını kapatmak amacıyla uçak bileti vergilerine zam yapma kararı aldı. 1 Mayıs'tan itibaren yürürlüğe girecek olan bu zammın, Türkiye'ye en fazla turistin geldiği ve yaklaşık 3,5 milyon Türk'ün yaşadığı geniş bir kitlenin tepkisini çektiği belirtiliyor. Yeni düzenlemeyle, bilet vergisi destinasyonun uzaklığına göre üç farklı kategoride uygulanacak. Türkiye gibi en düşük vergili sınıfta yer alan ülkeler için bilet başına 15,53 euro vergi alınacakken, ikinci ve üçüncü kategorilerdeki ülkeler için sırasıyla 39,34 euro ve 70,83 euro vergi uygulanacak.

Yeni arabalarda CO2 etiketlemesi

1 Mayıs 2024'ten itibaren, yeni araba alımlarında CO2 verimliliği hakkında bilgi veren etiketler zorunlu hâle gelecek. Bu etiketler, farklı renklerle (yeşilden kırmızıya) ve harflerle (A’dan G’ye) sınıflandırılacak. Alıcılar, araçların spesifik tüketim ve emisyon bilgilerini daha şeffaf bir şekilde öğrenebilecek.

Benzin istasyonlarında yüzde 100 dizel

Mayıs ayından itibaren, yemeklik yağdan üretilen yüzde 100 biyodizel, benzin istasyonlarında satışa sunulacak. Bu, sürdürülebilir yakıt seçeneklerine geçişin bir parçası olarak değerlendiriliyor.

Isıtma sistemleri için yeni finansman imkânları

Mayıs ayının sonlarına doğru, çok katlı bina sahipleri ve apartman daireleri yönetimleri, Alman Yatırım ve Kalkınma Bankası (KfW) tarafından sunulan ısıtma sistemleri değişikliği için finansman programına başvuruda bulunabilecek. Bu program, maliyetlerin yüzde 70'ine kadar sübvansiyon sağlayacak.

DB Route Agent uygulaması kaldırılıyor

2 Mayıs'ta Deutsche Bahn'ın “DB Route Agent” uygulaması kullanımdan kaldırılacak ve yerini daha kapsamlı olan DB Navigator uygulaması alacak. Bu yeni uygulama, bilet rezervasyonlarından gerçek zamanlı bilgilere kadar geniş bir yelpazede hizmet verecek.

Bakım sektöründe maaş artışı

1 Mayıs 2024'ten itibaren, Almanya'daki bakım sektörü çalışanlarının saatlik ücretleri artırılacak. Bakım personeli, nitelikli bakım asistanları ve bakım uzmanlarının ücretleri sırasıyla 14,15 avrodan 15,50 avroya, 15,25 avrodan 16,50 avroya ve 18,25 avrodan 19,50 avroya yükselecek.

Emeklilik koşullarında yenilikler

Mayıs 2024 itibarıyla, belirli yaş grupları için yeni emeklilik seçenekleri sunulacak. Özellikle, 35 yıllık sigortalılık süresini tamamlayan ve belirli doğum tarihleri arasında olan bireyler, yaşlılık aylığı alabilecek.

Klinik Atlası ve kimlik kartlarına yeni alan

16 Mayıs'tan itibaren "Klinik Atlası" adı verilen yeni bir internet platformu, hastane kalitesi hakkında daha şeffaf bilgiler sunacak. Ayrıca, 2 Mayıs'tan itibaren verilen kimlik kartlarında akademik unvanlar için yeni bir alan ayrılacak.

Tatil ve özel günler

Mayıs ayı boyunca, İşçi Bayramı ve dini bayramlar gibi çeşitli resmi tatiller Almanya genelinde kutlanacak. 1 Mayıs (bugün) İşçi Bayramı, Almanya genelinde resmi tatil. Ayrıca 9 Mayıs Perşembe Yükseliş Günü (Christi Himmelfahrt), 19-20 Mayıs Pazar-Pazartesi Hamsin Yortusu - Pentikost (Pfingsten) ülke genelinde resmi tatil. Baden-Württemberg, Bavyera, Hessen, Kuzey Ren-Vestfalya, Rheinland-Pfalz veya Saarland'da çalışanlar için 30 Mayıs (Perşembe) Fronleichnam da resmi tatil.

Meta, daha fazla yapay zeka içeriğine izin verecek

Mayıs ayından itibaren Facebook'un ana şirketi Meta, yapay zeka tarafından oluşturulan veya üzerinde oynanmış fotoğraf ve videoları artık silmeyecek. Bunun yerine "Yapay zeka ile yapıldı" (Made with AI) uyarısını ekleyecek.

İsviçre'den trafik cezası

İsviçre'de çok hızlı araç kullandığı veya yasa dışı park ettiği için aşırı hız cezası alan herkesten, mayıs ayından itibaren Almanya'da da cezayı ödemesi istenecek.

Almanya, Eurovision’da yarı finale çıkacak

Almanya, Fransa, İtalya, İspanya, İngiltere ve ev sahibi ülke İsveç'ten adaylar, 7 Mayıs’ta düzenlenecek Eurovision Şarkı Yarışması (ESC) yarı finaline çıkacak.“Always On The Run” şarkıcı ile Almanya’yı yarı finalde temsil edecek. ESC finali ise 11 Mayıs'ta Malmö'de gerçekleşecek.

Geri Dön 01 Mayıs 2024 Çarşamba Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN