Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
13 Ekim 2023 Cuma

Almanya'da Can Atalay için dört kentte ortak basın açıklaması

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Berlin, Münih, Köln ve Frankfurt’ta, tutuklu Hatay Milletvekili Can Atalay için ortak basın açıklaması yaptı.

Almanya'da Can Atalay için dört kentte ortak basın açıklaması

Türkiye’de 14 Mayıs’taki seçimlerde Türkiye İşçi Partisi’nden (TİP) Hatay milletvekili seçilmesine rağmen hâlâ tutuklu bulunan Can Atalay için Berlin, Münih, Köln ve Frankfurt’ta ortak basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasına CHP Bavyera Münih Örgütü, Demokratik İşçi Dernekleri Federasyonu ve Sol Parti de katıldı.

Hem Almanca hem Türkçe yapılan açıklamada, Can Atalay ve diğer Gezi tutuklularına yönelik anayasal hukuksuzluklara dikkat çekildi. Ayrıca, Can Atalay için TİP Genel Başkanı Erkan Baş’ın Hatay’dan başlattığı Özgürlük Yürüyüşü’ne de değinildi.

Ortak basın açıklaması şöyle:

Sevgili yurttaşlar, değerli basın emekçileri; 

 

14 Mayıs seçimlerinde Hatay halkının iradesiyle seçilen Milletvekilimiz Can Atalay hala tutsak. Seçildiği gün bırakılması ve depremzede Hatay halkının ona verdiği Milletvekilliği görevine başlaması gerekirken, bir hafta önce, Gezi Davası’nda aldığı ceza Yargıtay tarafından onandı. Anayasa mahkemesi, Milletvekilimiz Can Atalay’ın bireysel başvurusunu değerlendirmek üzere toplandıktan sonra görüş bildirme görevini AYM Genel Kurulu’na verdi. Genel Kurul 12 Ekim Perşembe günü, yani yarın toplanarak tutukluluk haline dair görüş bildirecek. Yargılama sonunda Can Atalay ve Gezi tutsaklarına verilen hukuksuz ve gayrı meşru cezalara ve Türkiye’nin içine itildiği esarete karşı Genel Başkanımız Erkan Baş’ın Hatay’dan başlattığı ve Ankara’da son bulacak olan Özgürlük Yürüyüşü’nü dünyanın dört bir tarafına duyuruyoruz ve herkesi bu uzun yürüyüşün parçası olmaya davet ediyoruz. 

 

Gezi Türkiye’deki milyonların direnişidir, Gezi Direnişi tarihimizin yüz akıdır ve Gezi’yi savunuyoruz. Gezi Davasında tutsak edilen tüm arkadaşlarımızın özgürlüğünü istiyoruz. Anayasa Mahkemesi’ni yarın açıklayacağı görüş öncesi; cezaevindeki Milletvekilleri ile ilgili daha önceki emsal kararları gözetmesi ve yeni bir hukuksuzluğa imza atmaması konusunda uyarıyoruz. Tüm dostlarımızı, Gezi’yi var eden milyonları Özgürlük Yürüyüşü’ne katılmaya, Can Atalay’ın ve tüm Gezi tutsaklarının serbest bırakılması için mücadeleye davet ediyoruz. Yürüyüşümüz her gün Saray’dakiler tarafından sömürülen emekçilerin, kadınların, gençlerin yürüyüşüdür. Yürüyüşümüz, Hatay Milletvekilimiz Can Atalay’a özgürlük yürüyüşüdür. Bir adım da sen atarsan milyonlarca adım atmış olacağız. Çünkü onlar bir avuç, biz milyonlarız! 

Geri Dön 13 Ekim 2023 Cuma Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN