Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
11 Haziran 2023 Pazar

Almanya'da bu hafta neler yaşandı?

Almanya'nın gündeminde bu hafta; oylarını yükselten aşırı sağcı AfD, ekonomi ve sıcak havalar vardı. İşte bu hafta yaşananlar...

Almanya'da bu hafta neler yaşandı?

Son dönemlerde yapılan araştırmalarda yükselişe devam ettiği görülen aşrı sağcı parti AfD, yapılan son ankette Doğu Almaya’da birinci parti çıktı. Anket sonuçlarına göre; bu pazar seçim olsa, AfD oylarını yüzde 32’ye çıkararak en güçlü parti olmayı başarıyor. AfD’yi yüzde 23’lik oy oranı ile CDU, yüzde 16’lik oy oranı ile SPD takip ediyor. 

Almanya genelinde ise, hükûmetteki koalisyon partilerinin kaybettiği oylar, ana muhalefet partisine kaymak yerine aşırı sağcı parti AfD'ye kaydı. Son INSA anketinde, AfD'nin önceki haftaya göre oylarını 1 puan artırarak yüzde 19'a yükselttiği görüldü.

Bu pazar seçim olsa oluşacak olan üçlü koalisyonlar ise şöyle: 

Birlik-SPD-FDP: Yüzde 54,5

Birlik-Yeşiller-FDP (Jamaika Koalisyonu): Yüzde 49

Birlik-SPD-Yeşiller (Kenya Koalisyonu): Yüzde 59

Patronlardan ‘işçiler daha fazla çalışsın’ çağrısı

İşverenler Derneği, Alman Ekonomi Enstitüsü ve Federal Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler Birliği  haftalık çalışma sürelerinin uzatılması çağrısında bulundu.

İşçi sendikaları toplu pazarlıklarda haftada dört günlük çalışma modelini masaya getirirken, işverenler kalifiye personel eksikliğine dikkat çekerek, haftalık çalışma süresinin uzatılmasını önerdi. 

Sıcaklar geldi, Kreuzberg’de mangal yasaklandı

Almanya’da 8 Haziran Perşembe günü termometreler 32 dereceyi gördü, yılın ilk sıcak günü yaşandı.

Berlin'in Friedrichshain-Kreuzberg semtindeki yeşil alanlarda ise mangal yapmak, orman yangını riski nedeniyle yasaklandı.

Polen alarmı!

Almanya'nın güneybatısı için, çim polenlerinden dolayı, haziran ayının başından itibaren agresif bir polen salınımı uyarısında bulunuldu. 

Almanya tasarrufa gidiyor

Kabinenin onaylayacağı bütçe taslağındaki tahmini 20 milyar avroluk açık Maliye Bakanlığı’nı harekete geçirdi. Bakan Lindner, diğer bakanlıklara tasarruf önerilerinde bulundu.

Geri Dön 11 Haziran 2023 Pazar Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN