Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da kiralara tavan fiyat - 18 Ekim 2024 Oktan Erdikmen
Berlin ile Ankara anlaştı: Hangi Türkler sınır dışı edilecek? - Haftanın Yorumu
Şerif Issı Almanya'da engellilere tanınan hakları tek tek anlattı - AVRUPADAN
10 Temmuz 2024 Çarşamba

Almanların yüzde 80 tatile gidiyor

Almanların yüzde 80'i yılda en az bir kez tatile gidiyor ve yüzde 40'ı yılda birkaç kez seyahat ediyor.

Gelecek Sorunları Vakfı'nın (Stiftung für Zukunftsfragen) 2024 yılı Alman Turizm Analizi'ne göre, Almanların seyahat etme sıklığı geçen yıla göre 3 puan arttı. Almanların yüzde 80'i yılda en az bir kez tatile gidiyor ve her beş kişiden ikisi yılda birkaç kez seyahat ediyor.

Almanların en çok tercih ettiği tatil destinasyonu hala kendi ülkeleri. Tatilcilerin yüzde 22'si ana tatillerini Almanya'da geçiriyor. Bavyera en popüler destinasyon olurken, Schleswig-Holstein ve Mecklenburg-Vorpommern onu takip ediyor.

Tatil harcamalarında da ciddi bir artış gözlemlendi. Kişi başı ortalama tatil harcaması 1.538 avroya ulaştı ve toplamda yaklaşık 87 milyar avro harcandı. Günlük tatil maliyeti en çok yüzde 19 ile İspanya’da arttı.

Avrupa destinasyonları arasında Mallorca ilk sırada yer alırken, Türkiye ve Yunanistan da popüler destinasyonlar arasında. Uzun mesafeli seyahatlerde ise Asya öne çıkıyor.

Araştırmaya göre, Almanların seyahat etme isteği artmaya devam ediyor. Her 10 Almandan 6'sı şimdiden bir sonraki tatilini planlıyor. Küresel belirsizliklere rağmen, seyahat etme cazibesi azalmadı ve vatandaşlar bir mola ve normallik arayışıyla her zamankinden daha sık seyahat ediyor.

Geri Dön 10 Temmuz 2024 Çarşamba Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN