Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da yüksek maaşlar düşecek - 16 Ekim 2024 Oktan Erdikmen
Berlin ile Ankara anlaştı: Hangi Türkler sınır dışı edilecek? - Haftanın Yorumu
Şerif Issı Almanya'da engellilere tanınan hakları tek tek anlattı - AVRUPADAN
26 Temmuz 2024 Cuma

Alman okulları Türk öğrenci alımını durdurdu

Alman Dışişleri Bakanlığı, Ankara, İstanbul ve İzmir'deki Alman okullarının Türk öğrenci alımını durdurduğunu açıkladı. Bu karar, 2024/25 eğitim-öğretim yılında geçerli olacak.

Ankara'daki Alman Büyükelçiliği'ne bağlı Ernst-Reuter Okulu, Türk öğrenci alımını durdurduğunu duyurdu. Bu karar, İstanbul ve İzmir'deki Alman okullarını da kapsıyor. Ancak mevcut Türk vatandaşı öğrenciler bu uygulamadan muaf tutulacak.

Bu karardan, Türkiye'deki diğer Alman okulları etkilenmiyor. Almanya Dışişleri Bakanlığı, konuyla ilgili Türk makamlarıyla irtibat hâlinde olduklarını belirtti.

Fransız okulları da öğrenci alımını durdurmuştu

Daha önce, Fransız elçiliğine bağlı Charles de Gaulle ve Pierre Loti Liseleri de Türk vatandaşı öğrenci alımını durdurmuştu.

Milli Eğitim Bakanı'nın açıklamaları

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yabancı okulların Türkiye'deki mevzuata uygun hâle gelmesi gerektiğini belirterek, bu okulların hukuki statüye kavuşması için uluslararası bir sözleşme yapılması gerektiğini ifade etti. Tekin, Fransa ve Pakistan ile görüşmelerin sürdüğünü söyledi.

Çifte vatandaşlık durumu

Ernst-Reuter Okulu, Türk Dışişleri Bakanlığı'nın uyarısı üzerine, çifte vatandaşlığa sahip olanlar dahil Türk pasaportu bulunan öğrencilerin kayıtlarını alamayacağını açıkladı.

Türkiye'de Ankara'daki Ernst-Reuter Schule, İstanbul'daki Almanya Ankara Büyükelçiliği Özel Okulu, Özel Alman Lisesi, İstanbul Erkek Lisesi, İELEV Özel Lisesi ve İzmir'deki Almanya Ankara Büyükelçiliği Özel Okulu olmak üzere toplam altı Alman okulu faaliyet gösteriyor.

Geri Dön 26 Temmuz 2024 Cuma Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN