Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
08 Aralık 2023 Cuma

Ali İnsan yazdı... PISA testi sonuçlarının anlattığı

"2022 PISA sonuçlarının açıklanmasında kısa bir süre önce, eğitim ekonomisti Ludger Wößmann, yanlış bir eğitim politikasının ülke için büyük bir risk olduğunu belirtmişti"

Ali İnsan yazdı... PISA testi sonuçlarının anlattığı

-ALİ İNSAN-

Almanya'da öğrenciler, 2022'deki PISA testinde tarihi bir başarısızlık elde etti. Genel anlamda diğer OECD ülkelerinde de akademik bilim alanında düşüş görüldü.

OECD örgütü, dünyadaki toplumların çeşitli alanlarda daha iyi yaşam sağlamak amacına kurulmuş bir örgüt. Kuruluşun amacı refahı, adaleti ve eğitim fırsatlarını güvence altına almak ve çeşitli ülkelerde yaptığı araştırmalar sonucu ülke yönetimlerine ve siyasi kuruluşlara durum hakkında bilgi vermek.

PISA testi, OECD ve Uluslararası Eğitim Karşılaştırmaları Merkezi tarafından 2022 yılının ilkbahar aylarında uygulandı. Test yaklaşık iki saat sürdü ve çoktan seçmeli sorulardan oluştu.

PISA testi, genel anlamda, 15 yaşındaki gençlerin okuma, matematik ve fen bilimlerindeki yeteneklerini ölçen, dünya çapında önemli bir okul karşılaştırma testi. Dünya çapında yaklaşık 690 bin öğrenci, Almanya çapında ise 260 farklı okuldan yaklaşık 6 bin 100 öğrenci 2022 yılında PISA testine katıldı.

Almanya'daki okullarda ve öğrencilerde, 2018 yılındaki PISA testinin sonuçlarıyla karşılaştırıldığında matematik, okuma ve fen bilimlerinde belirgin bir performans düşüklüğü görüldü.

Matematikte Singapur, Japonya ve Kore'deki öğrencilerin ortalama olarak en yüksek yeteneklere sahip olduğu, okuma konusunda önde gelen ülkelerin ise yine Singapur, İrlanda, Japonya, Kore ve Estonya olduğu açıklandı. Fen bilimlerindeyse Japonya, Kore, Estonya ve Kanada gibi ülkeler testte en iyi performansı sergiledi.

Almanya'daki okullarda akademik başarının düşüşünün nedenini ortaya çıkarmak isteyen bazı araştırmalar, koronavirüs salgını sırasındaki okul kapanmalarının öğrencilerin birçok alanda bilim elde etmesi üzerinde olumsuz bir etkisi olduğunu gösteriyor. Bunun dışında dijital eğitimde, eğitim kalitesinin yüz yüze eğitime kıyasla daha düşük olduğu da araştırmalar sonucu ortaya konuldu.

Ancak bazı uluslararası verilerin analizi sonucu, okul kapanmalarının performans düşüşleri ile sistematik bir bağlantısı olmadığını da gösteriyor. Bu yüzden araştırmalar, daha çok öğrencilerin ders motivasyonu, okula karşı tutumlarına ve eğitim sistemine karşı tutumlarına odaklanıldı ve 2012’ye göre öğrencilerin matematik dersine karşı ilgisi ve zevki genel anlamda azaldığı sonucunu elde edildi. Bunun nedeni ise, birçok öğrencinin teorik matematiği öğrenmenin günlük yaşantıda ve birçok meslekte 'gerekliliği olmadığını' düşünmesi. 

2022 PISA sonuçlarının açıklanmasında kısa bir süre önce, eğitim ekonomisti Ludger Wößmann, yanlış bir eğitim politikasının ülke için büyük bir risk olduğunu belirtmişti. Çocukların ve gençlerin ilerleyen dönemde topluma ne kadar üretken bir şekilde katkıda bulunabilecekleri, büyük ölçüde eğitim başarılarına bağlı olduğunu, iş ve uzman açığı göz önüne alındığında, Almanya'nın eğitim krizini sürdürmesi mümkün olmadığını vurgulamıştı.

Geri Dön 08 Aralık 2023 Cuma Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN