AVRUPADAN Youtube Video
Aile eşliğinde içki içilmesi yasaklanabilir
SPD'li Federal Sağlık Bakanı Karl Lauterbach, 14 ila 16 yaşlarındaki gençlerin, velileri gözetiminde içki içmesine verilen iznin kaldırılmasını talep etti.
Almanya'da 14-16 yaş arası gençlerin velileri eşliğinde içki içilmesine izin veriliyor. Ancak Federal Sağlık Bakanı Karl Lauterbach (SPD), bu uygulamanın yasaklanmasını istiyor. Lauterbach, "Yetişkinlerin varlığı, içkinin çocuklar için zararlılığını değiştirmez" dedi.
Eyaletlerden destek
Aşağı Saksonya, Bremen, Bavyera ve Berlin de bu yasal düzenlemenin sona erdirilmesini destekliyor. Aşağı Saksonya Sağlık Bakanı Andreas Philippi (SPD), "Ebeveynler veya büyük kardeşlerin 14 yaşındaki çocuklarla içki içmesi yanlış bir sosyal sinyal veriyor" dedi. RND'ye konuşan Bavyera Sağlık Bakanı Judith Gerlach (CSU) ve Berlin Sağlık Senatörü Ina Czyborra (SPD) da "begleitetes Trinken" uygulamasının kaldırılmasından yana olduklarını belirtti.
Czyborra, gençlerin alkollü içki tüketiminin fiziksel ve zihinsel gelişimlerine büyük bir tehdit oluşturduğunu söyledi. Ayrıca, esrarın 18 yaşından itibaren kısmen yasallaştırılması göz önüne alındığında, gençlerin yasal vasileri huzurunda içki içmesine izin verilmesinin çelişki olduğunu vurguladı.
DHS: Ne kadar erken başlanırsa bağımlılık riski o kadar artıyor
Alman Bağımlılık Sorunları Merkezi (DHS) Genel Müdürü Christina Rummel, içkiye ne kadar erken başlanırsa, bağımlılık olasılığının o kadar arttığını ve bu bağımlılığın üstesinden gelme olasılığının o kadar azaldığını söyledi. Rummel, içki fiyatlarının artırılması, alkollü içki reklamlarının ve sponsorluğunun yeniden düzenlenmesi gerektiğini belirtti.
On binlerce kanser vakası içki kaynaklı
Alman Kanser Araştırma Merkezi (DKFZ), Almanya'da her yıl 20 binden fazla yeni kanser vakasının içkiden kaynaklandığını açıkladı. 2022 yılında, içki nedeniyle 8 binden fazla kanser ölümü meydana geldi.
DHS: En iyisi hiç içmemek
DHS, daha önce kadınlar için günde 0,3 litre, erkekler için ise 0,6 litre bira tüketiminin zararlı olmadığını belirtmişti. Ancak DHS, artık ideal olarak hiç içki içilmemesi gerektiğini vurguluyor. DHS, "İlk damladan sonra bile içki insan vücuduna zarar verir" açıklamasını yaptı.
Geri Dön 12 Temmuz 2024 Cuma Önceki Yazılar