Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
23 Ağustos 2023 Çarşamba

Aile birleşimiyle Almanya'ya gelişlerde rekor

Almanya'ya aile birleşimi yoluyla gelişlerde rekor düzeyde bir artış yaşanması öngörülüyor.

Federal Dışişleri Bakanlığı'nın verilerine göre, 2022 yılında Almanya'ya iltica başvurusu yapmamış olan 117 bin kişi, Almanya'daki akrabalarının yanına aile birleşimi amacıyla vize aldı. Hristiyan Sosyal Birlik (CSU) Milletvekili Andrea Lindholz'un soru önergesine hükümet tarafından verilen bilgilere göre, bu yılın ilk yedi ayında (ocak-temmuz) ise aile birleşimi vizesi alan kişi sayısı yaklaşık 77 bine ulaştı.

Augsburger Allgemeine gazetesinin haberine göre, Almanya'nın yurt dışı temsilciliklerince 2022 yılında verilen toplam 117 bin aile birleşimi vizesinden 10 bin 549'u mülteci statüsü tanınmış bireylerin yakınlarına, 231'i ise iltica başvurusunda bulunan kişilerin yakınlarına yönelik olarak verildi. Ayrıca, ülkelerinde etnik, dini veya siyasi sebeplerden kaynaklanan sığınma hakkı olmayan fakat iç savaş veya diğer şiddet tehditleri altında olan kişilere yönelik korumaya sahip olanların yakınlarından da 8 bin 900 kişi aile birleşimi vizesi aldı.

117 bin aile birleşimi vizesinin 97 bin 354'ü genel olarak aile birleşimi amacıyla verildiği belirtildi. Bu durum, Almanya'da yaşayan veya iş amacıyla sonradan göç eden kişilerin ailelerini getirmek üzere yapılan vize başvurularını kapsıyor.

CSU'lu Lindholz, "Sadece 300 bin civarında iltica başvurusu değil, yaklaşık 130 bin aile birleşimi vizesi talebiyle 2023'ün bu alanda rekor yıl olmasını bekliyoruz" şeklinde açıklamada bulundu. Bu veriler Ukrayna'daki savaştan kaçarak Almanya'ya sığınan ve sayıları yaklaşık 1 milyon olarak tahmin edilen sığınmacıları içermiyor.

Geri Dön 23 Ağustos 2023 Çarşamba Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN