Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da kriz: Dev firma fabrika kapatıyor - 4 Eylül 2024 Oktan Erdikmen
Ekrem İmamoğlu özel röportaj: Oy vermek gurbetçilerin hakkı - Oktan Erdikmen
Almanya'da suça karışana sınır dışı - Haftanın Yorumu 44. Bölüm Oktan Erdikmen
26 Temmuz 2024 Cuma

Acı tablo: Çocuk ve genç yoksulluğu artıyor

Almanya’da çocuk ve genç yoksulluğu ciddi bir sorun olmaya devam ediyor. Resmi verilere göre; her dört çocuktan biri yoksulluk ve sosyal dışlanma riskiyle karşı karşıya.

Federal İstatistik Dairesi (Destatis) verilerine göre, 2023 yılında 18 yaş altındaki her dört kişiden biri (yüzde 23,9) yoksulluk veya sosyal dışlanma riskiyle karşı karşıya kaldı. Almanya genelinde nüfusun yüzde 14,4'ü yoksulluk riski altındayken, reşit olmayanlarda bu oran yüzde 14 olarak belirlendi. Yoksulluk, sadece finansal değil, aynı zamanda sosyal faktörleri de kapsıyor.

Ebeveynlerin eğitim düzeyine göre yoksulluk riski

Destatis'e göre, çocukların yoksulluk riski ebeveynlerinin eğitim durumuna bağlı olarak değişiyor. Ebeveynleri düşük eğitim seviyesine sahip olan çocuklarda yoksulluk riski yüzde 36,8 iken, orta düzey eğitimli ebeveynlere sahip olanlarda bu oran yüzde 14,3. Yüksek eğitimli ebeveynlerin çocuklarında ise yoksulluk riski yüzde 5,8.

Yoksulluk sınırı

Destatis, toplam nüfusun medyan gelirinin yüzde 60'ından daha az gelire sahip olanları yoksulluk riski altında kabul ediyor. 2023'te bekarlar için bu eşik aylık net 1.314 avro, iki yetişkin ve 14 yaş altı iki çocuklu haneler için ise aylık net 2 bin 759 avro olarak belirlendi.

Geri Dön 26 Temmuz 2024 Cuma Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN