Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
10 Ekim 2023 Salı

10 Ekim Dünya Evsizler Günü: Evsiz sayısı 372 bini aştı

Evsizlik sorununa dair farkındalık yaratmak için 10 Ekim, Dünya Evsizler Günü olarak ilan edildi. Destatis verilerine göre; Almanya’da 372 binden fazla evsiz var.

10 Ekim Dünya Evsizler Günü: Evsiz sayısı 372 bini aştı

Almanya'da Federal İstatistik Dairesi'nin son açıkladığı verilere göre, yerel yönetimlerin barınma alanlarına yerleştirdiği evsizlerin sayısı 372 bin 60 kişi olarak kayıtlara geçti. Bu sayının içinde, savaştan kaçan yaklaşık 130 bin Ukraynalı da bulunuyor.

Yapılan açıklamada, barınma sağlanan evsizlerin yüzde 31'inin çocuklu çiftler, yüzde 29'unun bekarlar, yüzde 16'sının tek başına çocuk yetiştirenler ve yüzde 3,6'sının çocuksuz çiftlerden oluştuğu belirtildi.

En fazla evsiz barınma hizmeti sunulan eyaletler sıralamasında Kuzey Ren Vestfalya 84 bin 690 kişiyle birinci sırada yer alırken, onu 76 bin 510 kişiyle Baden-Württemberg ve 39 bin 375 kişiyle başkent Berlin izledi.

Ancak bu veriler, arkadaşlarının veya tanıdıklarının yanında kalan ve sokakta yaşayan evsizleri içermiyor. Almanya'da Evsizlere Yardım Derneği (BAGW) Başkanı Werena Rosenke, bu verilere yaklaşık 90 bin kişinin daha eklenmesi gerektiğini ifade etti.

Rosenke, geçen yıl yapılan araştırmada sokakta yaşayan evsiz sayısının 38 bin olduğunun belirtildiğini ancak BAGW'nin 40 bin ile 45 bin arasında insanın sokaklarda evsiz olarak yaşadığını düşündüğünü söyledi.

Sokakta yaşayan evsizlerin üçte birinin Alman vatandaşı olmadığına dikkat çeken Rosenke, özellikle Doğu Avrupa'daki AB üyesi ülkeler olan Polonya, Bulgaristan ve Romanya'dan gelenlerin bu grupta yoğun olduğunu belirtti.

Almanya'da evsiz sayısının artmasının ana nedenlerinden birinin uygun fiyatlı konut eksikliği olduğu vurgulayan Rosenke, özellikle büyük şehirlerde konut maliyetlerinin arttığını ve uygun fiyatlı ve sosyal konutların eksik olduğunu dile getirdi.

Kira sözleşmelerinin iptal edildiği ve düşük gelire sahip kişilerin uygun fiyatlı konut bulma zorluğu yaşadığına dikkat çeken Rosenke, evsizlere karşı ön yargıların olduğuna ve uygun fiyatlı konut arayanların sayısının fazla olduğuna dikkat çekti. Bunun büyük bir sorun olduğunu belirtti.

Geri Dön 10 Ekim 2023 Salı Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN