Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
09 Aralık 2023 Cumartesi

1 milyondan fazla çocuk yoksul

UNICEF raporuna göre, Almanya'da 1 milyondan fazla çocuk, 'sürekli yoksulluk' koşullarında yaşıyor.

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu'nun (UNICEF) son raporuna göre, Almanya'da 1 milyondan fazla çocuk sürekli olarak yoksulluk içinde yaşıyor. Bu, Almanya'nın OECD ve AB ülkelerinde incelenen 39 ülke arasında 25'inci sıraya düşmesine neden oldu. UNICEF, politikacıları çocuklara ve gençlere daha etkili ve sürdürülebilir yatırım yapmaya çağırdı.

Araştırmaya göre, OECD ve AB ülkelerinde her 5 çocuktan 1'i yoksulluk içinde yaşıyor. AB'de yaklaşık 6 milyon çocuğun bu durumdan etkilendiği belirtiliyor.

Almanya'da Federal İstatistik Dairesi'nin (Destatis) verilerine göre, 2022 yılında ülkede yaklaşık 2,2 milyon 18 yaşın altındaki çocuk ve genç yoksulluk riski altında yaşıyor.

Yoksulluk sınırı, bir kişinin tüm nüfusun ortalama gelirinin yüzde 60'ından azına sahip olması olarak tanımlanıyor.

Eğitim seviyesi düştükçe çocuk yoksulluğu artıyor

Ailenin eğitim seviyesi düştükçe, çocukların yoksulluğu artıyor. Destatis'ten yapılan açıklamada, "Düşük mesleki nitelikleri olan ebeveynlerin çocuklarının yaklaşık yüzde 38'i yoksulluktan etkilendi. Ebeveynlerin daha yüksek bir okul ve meslek eğitimi aldığı durumlarda, çocukların yoksulluk sınırının altına düşme riski de önemli ölçüde azalıyor. Örneğin, ebeveynlerinin ustalık unvanına veya tamamlanmış bir üniversite eğitimine sahip olduğu durumlarda, sadece yüzde 6,7 oranında çocuk ve genç yoksulluk tehdidi altında bulunuyor" denildi.

Gençler kendi ayakları üzerinde duramıyor

Destatis'in verilerine göre, Almanya'da 15-24 yaş arasındaki gençlerin yüzde 61'i ailesi, akrabaları veya devlet yardımıyla geçimini sağladı. Bunun yüzde 50'i ailesi veya akrabalarının desteğini alırken, devletten mali yardım alanların oranı yüzde 11 olarak açıklandı. Yüzde 38'lik kesim ise geçimini çalışarak sağladı. Yüzde 1'lik kesim, malvarlığı geliriyle geçimini temin etti.

Geri Dön 09 Aralık 2023 Cumartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN