Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Avrupa'da 10 bin üzeri nakit ödeme yasaklanıyor - 26 Nisan 2024 Oktan Erdikmen
Türkiye'de normal olan, Almanya'da lüks - Yeni Gelenler: Turgut Tülü
Almanya'da yılda bir cinsiyet değiştirilebilecek - Haftanın Yorumu 29. Bölüm Oktan Erdikmen
29 Mart 2024 Cuma

Wissing: Tren biletleri pahalanacak

Federal Ulaştırma Bakanı Volker Wissing, Deutsche Bahn ile makinistler arasındaki anlaşmanın ardından tren biletlerinin zamlanabileceği uyarısında bulundu.

Alman Demiryolları (Deutsche Bahn) ile Alman Makinistler Sendikası (GDL) arasında aylardır süren çekişmeli toplu pazarlık süreci, tarafların anlaşmasıyla sonuçlandı. Uzun ve zorlu müzakerelerin ardından elde edilen bu uzlaşma, makinistlerin ücret ve çalışma koşullarında önemli iyileştirmeler getiriyor. RTL'ye konuşan Federal Ulaştırma Bakanı Volker Wissing, anlaşmanın detaylarına dair yaptığı açıklamada, bu gelişmenin makinistler için olumlu olduğunu ancak Deutsche Bahn'ın demiryolu sektöründeki rekabet koşulları göz önünde bulundurulduğunda, tüketiciler için bilet fiyatlarında artışa yol açabileceği uyarısında bulundu.

Anlaşma kapsamında, makinistlerin haftalık çalışma süresi 2029 yılına kadar kademeli olarak azaltılacak. Mevcut durumda 2026 yılında 37 saat, 2027'de 36 saat, 2028'de 35,5 saat ve nihayetinde 2029 yılında 35 saat olarak belirlenen çalışma saatleri, makinistlere daha fazla boş zaman ve iş-yaşam dengesi sunma amacını taşıyor. Ek olarak, makinistlerin saatlik ücretleri saat başına yüzde 2,7 oranında artırılacak. Bu, 35 ile 40 saat arasında değişen esnek çalışma saatleri tercih eden makinistler için geçerli olacak.

Finansal iyileştirmelere de yer verilen anlaşma, maaşlarda iki aşamalı bir artış öngörüyor. 1 Kasım 2023'ten itibaren geçerli olacak bu artışla, makinistlerin maaşlarına ilk olarak 1 Ağustos 2024'te 210 avro, ardından 1 Nisan 2025'te bir kez daha 210 avro eklenerek toplamda 420 avroluk bir artış sağlanacak. Ayrıca, makinistlere 2 bin 850 avro değerinde bir enflasyon telafi primi ödenecek.

Geri Dön 29 Mart 2024 Cuma Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN