Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Avrupa'da 10 bin üzeri nakit ödeme yasaklanıyor - 26 Nisan 2024 Oktan Erdikmen
Türkiye'de normal olan, Almanya'da lüks - Yeni Gelenler: Turgut Tülü
Almanya'da yılda bir cinsiyet değiştirilebilecek - Haftanın Yorumu 29. Bölüm Oktan Erdikmen
29 Mart 2024 Cuma

Sürücüler için esrar sınırı 3,5 katına çıkabilir

Almanya'da 1 Nisan'dan itibaren esrar yasallaşacak. Ulaştırma Bakanı Volker Wissing, sürücüler için izin verilen esrar sınırının 3,5 katına çıkarılmasını tavsiye etti.

Sürücüler için esrar sınırı 3,5 katına çıkabilir

Almanya'da esrarın yasallaştırılmasına yönelik yasa 1 Nisan Pazartesi günü itibarıyla yürürlüğe giriyor. Federal Ulaştırma Bakanı Volker Wissing tarafından görevlendirilen uzman bir komisyon, araç sürücülerine izin verilen kan THC seviyesinin mevcut 1,0 nanogramdan 3,5 nanograma çıkarılmasını tavsiye etti. Bu değişiklikle, daha önce 1,0 nanogram THC seviyesinin üzerinde yakalanan sürücülerin karşılaştığı 3 bin avroya kadar para cezası, üç aya kadar sürüş yasağı ve iki trafik puanı gibi yaptırımlar güncellenmiş olacak.

Yeni Esrar Yasası'na göre yetişkinler, kişisel kullanım için 25 gram esrar bulundurabilir ve evlerinde üç kenevir bitkisi yetiştirebilirler. 1 Temmuz'dan itibaren, esrar satışı ve tüketimi için 'esrar kulüpleri' adı verilen ticari olmayan dernekler kurulabilecek. Bu kulüpler, üyelerine ayda en fazla 50 gram esrar temin edebilecek. 18 yaşından küçükler için esrarın satışı ve tüketimi yasaklanacak.

"Esrarın yasallaşması trafik kazalarını artıracak"

Aşağı Saksonya eyalet hükûmeti, esrarın yasallaşması sonucunda trafik kazalarında bir artış yaşanacağı konusunda endişelerini dile getirdi. Eyalet hükümeti tarafından yapılan açıklamada, ABD'de yapılan çalışmalara atıfta bulunularak, esrarın yasallaşmasının trafik kazalarındaki riskleri artırabileceği ve bu durumun insanların trafikte ölüm veya ciddi yaralanmalarına neden olabileceği belirtildi. Ayrıca, esrarın yasallaşmasının karaborsa satışlarını azaltmayacağı ve karayolu trafiğindeki potansiyel tehlikelerin artacağı öngörüldü.

Geri Dön 29 Mart 2024 Cuma Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN