Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da kiralara tavan fiyat - 18 Ekim 2024 Oktan Erdikmen
Berlin ile Ankara anlaştı: Hangi Türkler sınır dışı edilecek? - Haftanın Yorumu
Şerif Issı Almanya'da engellilere tanınan hakları tek tek anlattı - AVRUPADAN
12 Haziran 2024 Çarşamba

Sol Parti'nin 'uygun fiyatlı konut' önerisi kabul görmedi

Sol Parti'nin, Thüringen'de uygun fiyatlı konut inşası için devletin şirket kurması önerisi; eyalet meclisinde CDU, SPD, FDP ve AfD tarafından kabul görmedi.

Sol Parti'nin 'uygun fiyatlı konut' önerisi kabul görmedi

Thüringen'de artan kiralar nedeniyle Sol Parti, uygun fiyatlı konutlar inşa etmek için devlet tarafından yönetilen bir şirket kurulmasını önerdi. Ancak bu öneri eyalet meclisinde kabul görmedi. CDU, SPD, FDP ve AfD partileri, eyalette yeterli konut bulunduğunu ve yerel konut şirketlerinin mevcut olduğunu belirterek bu plana karşı çıktı.

CDU ve SPD'den tepki

MDR'den Felix Fahnert'in haberine göre; CDU, rekabetin bozulabileceği endişesini dile getirerek, önerinin mevcut konut piyasasını olumsuz etkileyeceğini savundu. SPD’den Falko Grube ise öneriyi "saçma" olarak nitelendirdi ve yerel konut şirketlerinin ihtiyaçları daha iyi bildiğini vurguladı.

İmar Bakanı Lydia Hüskens, eyalette yeterli konut olduğunu ancak mevcut konutların modernizasyonuna ihtiyaç duyulduğunu belirtti. Hüskens, ayrıca yaşlı ve engelli dostu konutların artırılmasının önemine dikkat çekti.

Hohmann: 100 milyon avro son iki yılda kullanılmadı

Sol Parti milletvekili Monika Hohmann, büyük şehirlerde uygun fiyatlı konutların azalmasından şikâyet ederek, eyaletin sosyal konut inşası için ayrılan fonları kullanmadığını belirtti. Hohmann, yaklaşık 100 milyon avronun son iki yılda kullanılmadığını vurguladı.

Yeşiller'den Sol Parti'nin önerisine destek

Yeşiller Partisi, kiraların artması ve uygun fiyatlı konutların azalması nedeniyle Sol Parti'nin önerisine destek verdi. Yeşiller Partisi Saksonya-Anhalt Lideri Cornelia Lüddemann, uygun fiyatlı konutların özellikle tek ebeveynli aileler için gerekli olduğunu söyledi.

Geri Dön 12 Haziran 2024 Çarşamba Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN