Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da kiralara tavan fiyat - 18 Ekim 2024 Oktan Erdikmen
Berlin ile Ankara anlaştı: Hangi Türkler sınır dışı edilecek? - Haftanın Yorumu
Şerif Issı Almanya'da engellilere tanınan hakları tek tek anlattı - AVRUPADAN
15 Haziran 2024 Cumartesi

Şirket iflasları artmaya devam ediyor

Almanya'da iflas eden şirket sayısı, yılın ilk çeyreğinde, önceki yılın aynı dönemine nazaran yüzde 26,5 arttı.

Almanya'da iflas eden şirket sayısı, yüksek enerji fiyatları ve artan kredi faiz oranları nedeniyle bu yılın ocak-mart döneminde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 26,5 artarak 5 bin 209 oldu.

Almanya Federal İstatistik Dairesi (Destatis), yılın ocak-mart dönemine ve mayıs ayına ilişkin iflas başvurusu verilerini açıkladı. Buna göre, 2024'ün ilk çeyreğinde 5 bin 209 işletme iflasını açıkladı. Bu iflaslar, 2023'ün aynı dönemine kıyasla yüzde 26,5 artış gösterdi. Ülkede her 10 bin şirketten 15,2'si iflasını duyurdu. Taşımacılık ve depolama sektörü, her 10 bin şirkette 29,6 iflasla en yüksek orana sahip oldu. Bunu 23,5 iflasla geçici inşaat sektörü izledi.

İflas eden şirketlerin alacaklılara ödemesi gereken toplam borç miktarı ise ilk çeyrekte 11,3 milyar avro olarak kaydedildi. Bu borç, geçen yılın aynı döneminde yaklaşık 6,7 milyar avroydu. Kurumsal iflasların dışında 17 bin 478 kişi de ocak-mart döneminde kişisel iflas başvurusunda bulundu. Bu rakam, 2023'ün aynı dönemine kıyasla yüzde 4,8 arttı. Destatis verilerine göre, mayıs ayındaki iflas başvuruları da geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 25,9 arttı.

Son yıllarda Kovid-19 salgını, tedarik zinciri kesintileri ve Rusya-Ukrayna savaşı gibi krizler, Alman ekonomisinin zayıf yönlerini ortaya çıkardı. Çin başta olmak üzere birçok ülkenin Almanya'dan ithal ettiği malları kendi üretmesi ve yüksek enflasyonla artan faizler, Alman ekonomisinin büyümesini daha da zorlaştırıyor. Uzmanlar, Almanya'daki kurumsal iflasların sayısının bu yıl yaklaşık 20 bine ulaşmasını bekliyor.

Geri Dön 15 Haziran 2024 Cumartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN