Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da kiralara tavan fiyat - 18 Ekim 2024 Oktan Erdikmen
Berlin ile Ankara anlaştı: Hangi Türkler sınır dışı edilecek? - Haftanın Yorumu
Şerif Issı Almanya'da engellilere tanınan hakları tek tek anlattı - AVRUPADAN
13 Haziran 2024 Perşembe

Şiddet eğilimli aşırı sağcıların sayısı artıyor

Federal Anayasayı Koruma Teşkilatı Başkanı Thomas Haldenwang, Almanya'da şiddet eğilimli aşırı sağcıların sayısının giderek artmasıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Almanya'da aşırı sağcıların sayısı giderek artıyor. Federal Anayasayı Koruma Teşkilatı Başkanı Thomas Haldenwang, DPA’ya verdiği demeçte, "Şiddet odaklı aşırı sağcıların sayısında yeni bir artış görüyoruz" dedi. Haldenwang, bu artışın son zamanlarda çeşitli aşırı sağcı yapılardan beslendiğini belirtti.

Federal Anayasayı Koruma Teşkilatı'nın 2022 yılı raporuna göre, Almanya'da yaklaşık yüzde 14,5 artışla 38 bin 800 aşırı sağcı bulunuyor. Bu artışın asıl nedeni, AfD'nin bir bölümünün ilk kez Almanya tarafından takibe alınmasından kaynaklanıyor. Raporda, "Parti içinde süregelen heterojenlik göz önüne alındığında, tüm parti üyelerinin aşırı akımların destekçisi olduğu düşünülemez" denildi.

AfD'nin ve onun gençlik örgütü Genç Alternatif'in 10 bin 200 üyesi olduğu tahmin ediliyor. Federal Anayasayı Koruma Teşkilatı, şu anda AfD'yi değerlendiren yeni bir rapor üzerinde çalışıyor. Haldenwang, şüpheli vakaların düzenli aralıklarla yeniden incelenmesi gerektiğini vurguladı.  Haldenwang, "Çalışmalarımızda seçim sonuçlarına göre değil, yasal yetkilerimize göre hareket ediyoruz" dedi.

Anayasayı Koruma Teşkilatı, Mart 2021'de AfD'nin tamamını şüpheli vaka olarak değerlendirdiğini duyurmuştu. Haldenwang, o zamandan bu yana "parti içinde aşırı sağcı akımların güçlendiğini" belirtti.

Özellikle Doğu Almanya federal eyaletlerinde, Thüringen Eyalet Başkanı Björn Höcke gibi kişilerin karakterize ettiği sözde dayanışma-vatansever kampına atfedilebilecek önemli pozisyonlarda görevli yetkililer var. Haldenwang, "Bu düşünce partinin temel programında yer almıyor. Ancak parti temsilcileri, partinin bazı kesimlerinin anayasamıza aykırı hareket ettiğini ve özellikle insan onuru ilkesinin ihlâl edildiğini gösteren şeyler söyledi" dedi.

Haldenwang, Sylt'te yaşanan aşırı sağcı tezahüratları açıkça gözlemlediklerini de ekledi.

Geri Dön 13 Haziran 2024 Perşembe Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN