Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da kiralara tavan fiyat - 18 Ekim 2024 Oktan Erdikmen
Berlin ile Ankara anlaştı: Hangi Türkler sınır dışı edilecek? - Haftanın Yorumu
Şerif Issı Almanya'da engellilere tanınan hakları tek tek anlattı - AVRUPADAN
12 Haziran 2024 Çarşamba

Scholz: Ukrayna'nın geleceği Avrupa Birliği'nde

Berlin'de Başbakan Olaf Scholz ile Ukraynda Devlet Başkanı Volodomir Zelenskiy bir araya geldi. Scholz, Ukrayna'nın geleceğinin AB'de yattığını söyledi ve Ukrayna'ya daha fazla yardım sözü verdi.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Berlin'de düzenlenen "2024 Ukrayna İyileştirme Konferansı"nın açılış konuşmasında Ukrayna'nın hava savunmasının güçlendirilmesi çağrısında bulundu. Scholz, "Bugün burada bulunan herkesten Ukrayna'nın hava savunmasını güçlendirme çabalarımıza destek vermelerini rica ediyorum" dedi.

Scholz, Almanya'nın Ukrayna'ya verdiği desteği vurgulayarak, "Ukrayna'yı gerektiği sürece destekleyeceğiz. Ukrayna ordusunun şu anda en acil ihtiyacı olan şey mühimmat ve silah, özellikle de hava savunması için. Bu nedenle Ukrayna'ya üçüncü bir Patriot hava savunma sistemi, IRIS-T hava savunma sistemleri, Gepard uçaksavar tankları, füzeler ve topçu mühimmatını önümüzdeki haftalarda ve aylarda teslim edeceğiz" diye konuştu.

Almanya ve Ukrayna arasındaki ilişkilerin hiçbir zaman bugünkü kadar yakın olmadığını belirten Scholz, "24 Şubat 2022'den bu yana sadece askeri destek olarak 28 milyar avro sağladık ya da taahhüt ettik. Bunu milyarlarca avroluk maddi destek takip edecek" ifadesini kullandı.

Özel sektöre çağrı

Scholz, özel sektör şirketlerini de Ukrayna'ya yatırım yapmaya çağırdı. Ukrayna'da halen yüzlerce Alman şirketinin faaliyet gösterdiğini hatırlatan Scholz, sadece otomotiv sektöründe Alman firmalarının 35 bin çalışanı bulunduğunu kaydetti. Savaşa rağmen Alman şirketlerinin ülkeden çekilmediğini belirten Scholz, "Savaşa rağmen Alman yatırımlarında herhangi bir çıkış söz konusu değil. Ticaret hacmimiz savaş öncesi döneme kıyasla önemli ölçüde arttı. Ekonomi, Ukrayna'nın potansiyelini iyi anlıyor" dedi.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Rusya saldırılarına hedef olan enerji sektörünün yeniden yapılandırılması için daha fazla destek talebinde bulundu.

Scholz: Ukrayna'nın geleceği Avrupa Birliği'nde

Scholz, "Rus savaşının başlamasından birkaç ay sonra Ukrayna'ya hep birlikte sağlam bir söz verdik: Ukrayna'nın geleceği Avrupa Birliği'nde (AB) yatmaktadır. Bu doğru. O zamandan bu yana Ukrayna en zor koşullar altında AB yolunda ilerliyor. Savaşa rağmen reformlar üzerinde istikrarlı bir şekilde çalışıyor. Biz bunu destekliyoruz çünkü ikna olmuş durumdayız. Her düzeyde etkin bir yönetim, yolsuzlukla tutarlı bir mücadele, kapsayıcı bir toplum. Bunlar aynı zamanda özel taahhüt ve yeniden yapılanmanın başarısı için ön koşullardır" diye konuştu.

Zelenskiy: Bu savaşı çocuklara miras bırakmayacağız

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Almanya'ya yaptığı ve yapacağı yardımlardan dolayı teşekkür etti. Zelenskiy, Avrupa'nın savaşın olmadığı bir kıta olması gerektiğini dile getirdi. Rusya-Ukrayna Savaşı'nı çocuklara miras bırakmayacaklarını belirten Zelenskiy, "Uzlaşma zamanı sona erdi. Putin anlaşma yerine cinayeti seçtiğinde bu sona ermişti. Bu savaşı kendi şartlarımızla bitireceğiz. Dünyadaki her insanın anlayabileceği şartlarda" dedi.

Rusya'nın Ukrayna'yı bölmesine izin vermeyeceklerini vurgulayan Zelenskiy, "Bölünmüş Avrupa hiçbir zaman barışçıl olmadı. Bölünmüş Almanya asla mutlu olmadı" şeklinde konuştu. Zelenskiy, Rusya'nın Ukrayna'yı bölme ve ülkede bir duvar oluşturma girişimlerine karşı Ukraynalıların neden bu kadar mücadele ettiğini Almanların kendi deneyimlerinden anlayabildiğini kaydetti.

Zelenskiy'e protestolar ve tepkiler

Sahra Wagenknecht İttifakı (BSW) milletvekilleri, Zelenskiy'nin konuşması öncesinde genel kurulda yer almadı. Almanya için Alternatif (AfD) Partisi'nden ise sadece 4 milletvekili oturuma katıldı. AfD Eş Başkanları Alice Weidel ve Tino Chrupalla, yaptıkları ortak açıklamada, Zelenskiy'nin görev süresinin 21 Mayıs'ta sona erdiği ve Ukrayna'nın artık "bir savaş başkanına" değil, ölümlerin durması ve ülkenin bir geleceği olması için müzakere etmeye istekli "barış başkanına" ihtiyaç duyduğunu belirterek, "Kamuflajlı bir konuşmacıyı dinlemeyi reddediyoruz" dedi.

BSW'nin açıklamasında, Zelenskiy'nin gerilimi artırıcı tutumu nedeniyle onurlandırılmaması gerektiği ifade edildi.

SPD’li Katja Mast, bu tutumu "utanç verici" olarak nitelendirirken, Yeşiller Meclis Grubu lideri Britta Haßelmann, Zelenskiy'nin konuşmasını büyük bir onur olarak gördüğünü belirtti. SPD’li Mast, "Bu utanç verici, saygısızca ve siz kendinizi elinizden geldiğince utandırıyorsunuz. Bütün bunlar, insanların şu anda korktuğu ve hayatları için mücadele ettiği Ukrayna'nın aleyhinedir" dedi.

Yeşiller Partisi Milletvekili Konstantin von Notz, Wagenknecht ve BSW'yi "Putin'in tırmandırıcı ve emperyalist saldırganlığının önünü açmakla" suçladı. Ayrıca Federal Meclis'te bulunmamalarını "tek kelimeyle utanç verici" olarak nitelendirdi.

Genel kurul salonu polis köpekleriyle arandı

Zelenskiy'nin ziyareti sebebiyle Federal Meclis çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Polis botları, Federal Meclis'in yakınından akan Spree Nehri'nde devriye gezerken, genel kurul salonu polis köpekleriyle arandı. 15-16 Haziran'da İsviçre’de Ukrayna Barış Zirvesi gerçekleştirilecek.

Geri Dön 12 Haziran 2024 Çarşamba Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN