Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da kiralara tavan fiyat - 18 Ekim 2024 Oktan Erdikmen
Berlin ile Ankara anlaştı: Hangi Türkler sınır dışı edilecek? - Haftanın Yorumu
Şerif Issı Almanya'da engellilere tanınan hakları tek tek anlattı - AVRUPADAN
12 Haziran 2024 Çarşamba

Ramelow: Doğu, özür dileyecek değil!

Doğu Eyaletleri'nde AfD'nin yüksek oy almasının ardından konuşan Sol Partili Thüringen Başbakanı Bodo Ramelow, 'Doğu'nun özür dilemek için bir nedeni olmadığını' söyledi. Ramelow birlik çağrısı yaptı.

Thüringen Başbakanı Bodo Ramelow (Sol Parti), AfD'nin Doğu Almanya'daki Avrupa seçimlerindeki güçlü performansının ardından, Doğu ve Batı Almanlar arasında artan kutuplaşma konusunda uyarıda bulundu. Ramelow, "Doğu'nun özür dilemek için hiçbir nedeni yok. Bunu bir fırsat olarak görmek gerekiyor" dedi. Ayrıca, Batı'da pek çok kişinin Doğu'nun daha minnettar olması gerektiği yönündeki tutumunun bölünmeyi derinleştirdiğini belirtti.

Ramelow, 1 Eylül'de Thüringen'de yapılacak eyalet seçimleriyle ilgili olarak da "Başlangıç durumu zor. Ancak eyalet seçimleri personel seçimleridir. Ve tüm personel seçimleri AfD için iyi sonuçlanmadı" ifadesini kullandı.

"Birleşme Anlaşması 2.0'ın zamanı geldi"

Kuzey Ren-Vestfalya Başbakanı Hendrik Wüst (CDU), Doğu ve Batı Almanya arasında daha fazla fikir alışverişi yapılması çağrısında bulundu. Wüst, RND'ye verdiği demeçte, "Resmi birliğin yanı sıra, Doğu ile Batı arasında daha fazla güven ve uyum için insanları daha iyi bir araya getiren Birleşme Anlaşması 2.0'ın zamanı geldi. Bu, bir dizi proje üzerinde anlaşmaya varmak, örneğin Doğu ve Batı'dan gençleri birbirine yakınlaştırmakla ilgili. Çünkü değişim güven yaratır ve birbirleri arasında daha iyi bir anlayış için perspektifler açar" dedi.

Wüst, Kuzey Ren-Vestfalya'dan pek çok kişinin Doğu eyaletlerine hiç gitmediğini belirterek, "Bazı insanlar Mallorca yollarını Saksonya veya Thüringen'den daha iyi biliyor. Bu, insanları yeniden bir araya getirmeye çalışmayı daha da değerli kılıyor" diye konuştu.

Doğu'da SPD, Yeşiller ve FDP'de seçim fiyaskosu

2019 ile karşılaştırıldığında, yeni eyaletlerdeki Avrupa seçimlerinde üç hükümet partisinin oyları toplamda yüzde 31'den yüzde 20,8'e düştü. Özellikle Saksonya ve Thüringen'de Başbakan Olaf Scholz (SPD), Ekonomi Bakanı Robert Habeck (Yeşiller Partisi) ve Maliye Bakanı Christian Lindner (FDP) sert şekilde cezalandırıldı. 

Bochum Üniversitesi'nden (eski adıyla Jena Üniversitesi) Siyaset Bilimci Prof. Dr. Oliver W. Lembcke, seçim sonucunu Bild gazetesine değerlendirdi. Lembecke değerlendirmesinde şu ifadeleri kullandı:

SPD, Sol Parti'nin rekabetine karşı kendini savunamadı ve Doğu'ya hiçbir zaman ulaşamadı. Yeşiller, Batılı bir parti olarak algılanıyor. Doğulu seçmenler için FDP ise zaten pek çok şeyi yok etmiş olan pazarı temsil ediyor.

Geri Dön 12 Haziran 2024 Çarşamba Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN