Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da kriz: Dev firma fabrika kapatıyor - 4 Eylül 2024 Oktan Erdikmen
Ekrem İmamoğlu özel röportaj: Oy vermek gurbetçilerin hakkı - Oktan Erdikmen
Almanya'da suça karışana sınır dışı - Haftanın Yorumu 44. Bölüm Oktan Erdikmen
27 Temmuz 2024 Cumartesi

İki çocuktan biri en az bir spor kulübüne üye

Almanya'da 2023 yılı başında 19 yaş altı yaklaşık 15,1 milyon çocuk ve gençten 7,6 milyonu bir spor kulübüne üyeydi.

Federal İstatistik Dairesi (Destatis) verilerine göre, bu yaş grubundaki gençlerin yarısı en az bir spor kulübünde spor yapıyor. Son 20 yılda çocuklar ve gençler arasında en popüler spor dalları değişmedi. Futbol, 2,2 milyon genç sporcu ile en çok ilgi gören spor dalı olmaya devam ediyor. Bu, spor kulüplerindeki çocuk ve gençlerin yüzde 29'unun futbol oynadığı anlamına geliyor. İkinci sırada yaklaşık 1,9 milyon üyeyle jimnastik yer alıyor, bu da çocuk ve gençlerin yüzde 25'ine tekabül ediyor. Üçüncü sırada ise 395 bin üyeyle tenis bulunuyor.

Spor sektöründe 240 bin kişi çalışıyor

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat), 2023 yılında AB üyesi ülkelerde spor alanında çalışanların verilerini yayımladı. Buna göre, AB'de toplam 1 milyon 547 bin kişi spor sektöründe istihdam edildi.

Fransa, 289 bin kişiyle sporda en fazla istihdama sahip ülke oldu. İspanya 245 bin, Almanya ise 239 bin kişi ile bu sıralamada yer aldı. İtalya'da 162 bin, Hollanda'da 96 bin, Polonya'da 75 bin ve İsveç'te 71 bin kişi spor alanında çalışıyor.

AB genelinde sporda istihdam edilenlerin yüzde 55,2'si erkek, yüzde 44,8'i ise kadınlardan oluşuyor.

Geri Dön 27 Temmuz 2024 Cumartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN