Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da kiralara tavan fiyat - 18 Ekim 2024 Oktan Erdikmen
Berlin ile Ankara anlaştı: Hangi Türkler sınır dışı edilecek? - Haftanın Yorumu
Şerif Issı Almanya'da engellilere tanınan hakları tek tek anlattı - AVRUPADAN
12 Haziran 2024 Çarşamba

Hızla yayılan yeni korona varyantı ne kadar tehlikeli?

Almanya'da Covid-19'un yeni varyantı FLiRT (KP.2) hızla yayılıyor. Her beş vakadan biri bu varyanta ait. EURO2024 öncesi uzmanlar alınması gereken önlemler konusunda uyarıda bulundu.

Almanya'da omicron ailesinin spike proteinlerindeki mutasyonların kısaltması olan FLiRT varyantı (KP.2), hızla yayılmaya devam ediyor. Bu yeni varyant, ülkedeki mevcut vakaların beşte birinden sorumlu. Covid-19 vakaları yaz mevsimine rağmen yaklaşık 4 haftadır artış gösteriyor.

Robert Koch Enstitüsü'nün (RKI) verilerine göre, KP.2 varyantı şu anda yeni enfeksiyonların yaklaşık yüzde 19'undan sorumlu ve bu oran giderek artıyor. Nüfustaki gerçek korona vaka sayısını belirlemek zor çünkü artık neredeyse hiç test yapılmıyor. Mikrobiyolog ve Epidemiyolog Prof. Dr. Timo Ulrichs, "KP.2 giderek önceki varyantın yerini alıyor" dedi.

Diğer ülkelerde durum

KP.2 varyantı ABD’de yeni enfeksiyonların yaklaşık yüzde 28,5’ini, İngiltere’de ise birkaç hafta önce yüzde 20’sini oluşturuyordu. Japon bir araştırma ekibi, KP.2'nin virolojik özelliklerini daha ayrıntılı olarak inceledi ve bu varyantın önceki varyant olan JN.1'den daha yüksek bir viral yüke sahip olduğunu belirtti. Ayrıca, KP.2'nin bağışıklıktan kaçış potansiyelinin de arttığı tespit edildi. Bu, daha önce enfekte olmuş veya aşılanmış kişilerin de bu virüse yakalanabileceği anlamına geliyor.

Uzmanlardan önlem çağrısı

Prof. Dr. Ulrichs, KP.2'nin aşı korumasını daha kolay atlatabileceğini, ancak hızla yayılan bir varyantın otomatik olarak ciddi hastalığa yol açması gerekmediğini belirtti. Risk grubundaki kişilere (yaşlılar, kronik hastalar ve bağışıklık sistemi zayıf kişiler) koruyucu önlemlerini artırmalarını önerdi. Ellerin yıkanması, maske takılması ve sosyal mesafenin korunması gibi temel önlemler hâlâ önemli. Mevcut aşılar, yeni varyantlara karşı ağır hastalıkları önleme konusunda hâlâ yeterli koruma sağlıyor. Bu nedenle, tüm risk gruplarına ve sık sık insanlarla temas hâlinde olanlara güçlendirici doz aşı öneriliyor.

Belirtiler ve gelecekteki riskler

FLiRT varyantının (KP.2) en yaygın belirtileri arasında burun akıntısı, burun tıkanıklığı, boğaz ağrısı ve yorgunluk bulunuyor. Almanya'nın ev sahipliği yapacağı 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası sırasında yeni bir korona dalgası yaratıp yaratmayacağı henüz belirsiz.

Geri Dön 12 Haziran 2024 Çarşamba Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN