Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da yılın en sıcak günü - 26 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
20 Kasım 2023 Pazartesi

Göç yasasının ilk aşaması yürürlüğe girdi

Almanya'da, nitelikli iş gücü açığını kapatmak için çıkarılan göç yasasının ilk aşaması 18 Kasım itibarıyla yürürlüğe girdi.

Göç yasasının ilk aşaması yürürlüğe girdi

Almanya'da nitelikli iş gücü göçü, 18 Kasım 2023 itibariyle daha da kolaylaştı. Federal hükûmet tarafından kabul edilen Nitelikli İç Göçü Yasası'nda yapılan ilk değişiklikler yürürlüğe girdi. Bu reform, kademeli olarak uygulanacak ve 2024 yılında Avrupa Birliği dışından gelen yüksekokul mezunları ve mesleki niteliklere sahip iş gücü için Almanya'ya göç konusunda hukuki kolaylıklar getirecek.

Özellikle AB dışındaki ülkelerden gelen yüksek nitelikli bireyler için Almanya'ya göçü kolaylaştırmak amacıyla AB Mavi Kart'ın gelir sınırları düşürülecek. Mart 2024'ten itibaren pratik mesleki deneyime sahip nitelikli iş gücü için engeller kaldırılacak. Haziran 2024'ten sonra ise Fırsat Kartı, üçüncü ülkelerden gelen nitelikli iş gücü için Almanya'da iş arama imkânı sağlayacak.

"Dünyanın en modern" göç yasasında neler var?

Federal İçişleri Bakanı Nancy Faeser, bu yeni yasayı "dünyanın en modern göç yasası" olarak adlandırdı. Alman ekonomisinin yurt dışından nitelikli iş gücüne olan ihtiyacı göz önüne alındığında, göçmenler için iş bulmayı kolaylaştıracak bu düzenlemeler önem taşıyor.

Kasım 2023 itibariyle yürürlüğe giren değişiklikler arasında, üçüncü ülkelerden gelen yüksek okul mezunu nitelikli işçilerin Almanya'ya göç etme imkanlarının artırılması yer alıyor. Gelir sınırları düşürülecek, kişi sayısı artırılacak, meslek listesi genişletilecek ve aile birleşimi kolaylaştırılacak. Mesleki eğitim veya akademik eğitimi olan nitelikli işçiler, belirli koşullar sağlandığında oturum izni alabilecek ve düzenleme olmayan bir alanda çalışabilecekler.

Mart 2024'ten itibaren, mesleki denklik için oturum almak isteyenler adaptasyon yeterlilik kurslarına veya telafi programlarına katılarak ülkeye giriş yapabilecekler. Üçüncü ülkelerdeki kişiler, yeni denklik ortaklığı sayesinde Almanya'ya giriş yaparak diploma denklik işlemlerini gerçekleştirebilecekler.

Haziran 2024'ten itibaren ise üçüncü ülkelerin vatandaşları, iş arama için fırsat kartı ile Almanya'ya giriş yapabilecekler. Puanlama sistemi, mesleki yeterlilik, dil bilgisi, mesleki deneyim, Almanya ile ilişki ve yaş gibi kriterlere dayanacak. Batı Balkan ülkelerine yönelik kota sınırsız hâle getirilerek yılda 50 bin işçiye kadar çıkarılacak.

Geri Dön 20 Kasım 2023 Pazartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN