Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da kiralara tavan fiyat - 18 Ekim 2024 Oktan Erdikmen
Berlin ile Ankara anlaştı: Hangi Türkler sınır dışı edilecek? - Haftanın Yorumu
Şerif Issı Almanya'da engellilere tanınan hakları tek tek anlattı - AVRUPADAN
15 Haziran 2024 Cumartesi

Gençler siyasetçilere güvenmiyor ama yine de umutlular

Almanya'da yapılan bir araştırma, savaşlar, enerji kıtlığı, enflasyon ve iklim değişikliği gibi krizlerin gençlerin endişelerini artırdığını gösterdi. Yine de gençlerin yüzde 84'ü hayatından memnun.

SINUS Enstitüsü'nün 2024 Gençlik Araştırması, Federal Siyaset Eğitim Merkezi (Bpb) tarafından tanıtıldı. Araştırma, gençlerin çevre ve iklim konusundaki endişelerinin arttığını ve göç, ırkçılık ve ayrımcılığın belirsizlik yarattığını ortaya koydu.

Gençlerin yüzde 84'ü hayatından memnun

Araştırmaya göre, 14-17 yaş arasındaki gençlerin yüzde 84'ü günlük yaşamlarından memnun veya çok memnun. Gençler, çözüm bulma konusunda siyasetçilere güvenmiyor ancak koruma ve sürdürülebilirlik konularını önemli buluyor. Birçoğu, toplumda yer almak, mutlu bir birliktelik, çocuklar, evcil hayvanlar, mülk, iyi bir iş ve kaygısız bir yaşam için yeterli para hayal ediyor.

SINUS Enstitüsü Genel Müdürü Dr. Marc Calmbach, gençlerin krizlerle başa çıkma konusundaki iyimserliğini şaşırtıcı buluyor. Calmbach, "Krizler birikiyor ancak gençler iyimserliklerini koruyor, bu gerçekten şaşırtıcı" dedi. Bpb Başkanı Thomas Krüger de, gençlerin krizlerle dolu bir dünyada büyüdüğünü ve bunun kötümserliğe değil, 'koşullanmış iyimserliğe' yol açtığını belirtti. Araştırma, gençlerin her şeye rağmen işlerin bir şekilde yoluna gireceğine inandığını ortaya koyuyor.

Gençler demokrasiyi koruma konusunda kendine güvenmiyor

Alman çocuk yardım kuruluşu Deutsches Kinderhilfswerk tarafından yapılan yeni bir araştırma, Almanya’da gençlerin demokrasinin korunmasına olan güveninin düşük olduğunu ortaya koydu. Ebeveynler de çocuklarına bu konuda güvenmiyor. 

Deutsches Kinderhilfswerk’in 2024 Çocuk Raporu'na göre, yetişkinlerin yüzde 54'ü 10 ila 17 yaş arasındaki çocuk ve gençlerin demokratik süreçlere katılma becerisine sahip olmadığını düşünüyor. Gençlerin yüzde 48'i de aynı görüşte. 

Yetişkinlerin yüzde 81’i, bu durumun saygılı etkileşim ve farklı görüşlere açıklık becerisindeki düşüşten kaynaklandığını söylüyor. Ankete katılan gençlerin yüzde 88'i de bu görüşü paylaşıyor. Gençlerin sadece yüzde 9'u kendi kuşaklarının demokratik süreçler konusunda yeterince bilinçli olduğunu düşünüyor. 

Çoğunluk, demokratik inanç ve becerilerin öğretilmesinde asıl sorumluluğun okullarda ve kreşlerde olduğunu belirtiyor. Yüzde 89’u, güncel siyasi olayların okul derslerinde daha fazla tartışılması gerektiğini savunurken, yüzde 91'i siyasette genç neslin çıkarlarının daha fazla dikkate alınması gerektiğini düşünüyor. Gençlerin yüzde 92’si ise çocuk ve gençlik çalışmalarına daha fazla bütçe ayrılması gerektiğini söylüyor.

Kuzey Ren-Vestfalya Başbakanı Hendrik Wüst, anket sonuçlarının siyaset ve toplum için net bir mesaj olduğunu belirterek, "Demokratlar olarak bu gençler için mücadele etmeliyiz. AfD gençler arasında önemli kazanımlar elde etti." dedi. Wüst, federal hükümetin dil kreşlerine yönelik finansmandan çekilmesini eleştirerek, "Pek çok çocuğun temel becerilerden yoksun olması ve Almanca konuşmaması nedeniyle okullarda aşırı yük durumu mevcut" dedi.

Sahra Wagenknecht İttifakı, hükûmetin korona dönemindeki başarısızlıklarını eleştirdi. BSW Grubunun Federal Meclis'teki aile politikası sözcüsü Zaklin Nastic, "Çocuklar ve gençler, korona krizi sırasında okulların kapanması, tecrit ve izolasyonla karşılaştılar. Bu durum, çocuk ve gençler üzerinde büyük hasar bıraktı. Travma geçirmiş bir nesille karşı karşıyayız." dedi.

Federal Aile Bakanı Lisa Paus (Yeşiller) ise, genç neslin karar alma süreçlerine daha fazla dahil edilmesi gerektiğini vurguladı. Paus, "Özellikle iklimin korunması ve nesiller arası adalet gibi konularda çocuklar ve gençlerin fikirleri önemlidir." dedi.

Geri Dön 15 Haziran 2024 Cumartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN