Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da kiralara tavan fiyat - 18 Ekim 2024 Oktan Erdikmen
Berlin ile Ankara anlaştı: Hangi Türkler sınır dışı edilecek? - Haftanın Yorumu
Şerif Issı Almanya'da engellilere tanınan hakları tek tek anlattı - AVRUPADAN
15 Haziran 2024 Cumartesi

EURO 2024 başladı: Almanya İskoçya'yı 5-1 yendi

17. Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024), Almanya'nın Münih kentindeki Allianz Arena'da Almanya-İskoçya maçıyla başladı. Almanya, İskoçya'yı 5-1 mağlup etti.

EURO 2024 başladı: Almanya İskoçya'yı 5-1 yendi

Turnuva boyunca maçlar, Münih, Dortmund, Düsseldorf, Frankfurt, Gelsenkirchen, Hamburg, Leipzig, Stuttgart, Köln ve Berlin'de oynanacak. Almanya, turnuva için milyonlarca avroluk yatırım yaparak yaklaşık 3 milyon taraftarı ağırlamayı hedefliyor. Turizm gelirlerinde artış beklenirken, taraftarların yiyecek-içecek ve konaklama harcamaları sayesinde şehirlerin ekonomik kazanç elde etmesi planlanıyor.

Almanya Ekonomi ve İklimi Koruma Bakanlığı, yayımladığı aylık raporda, EURO 2024'ün perakende, restoran ve konaklama sektörlerinde geçici bir canlanma yaratacağını belirtti. Alman Perakendeciler Birliği (HDE), şampiyona sayesinde 3,8 milyar avroluk ek satış beklediklerini açıkladı. Ifo Enstitüsü ise yabancı turistlerin ekonomiye fazladan 1 milyar avro katkı sağlayacağını öngörüyor.

Güvenlik alarmı: EURO 2024 için yoğun önlemler

Almanya, EURO 2024'te güvenliği sağlamak için geniş çaplı önlemler aldı. Almanya İçişleri Bakanlığı, turnuva boyunca 580 polis memurunun görev yapacağını duyurdu. Bakan Nancy Faeser, turnuvanın güvenliği için tüm tedbirlerin alındığını belirterek, taraftarların gönül rahatlığıyla maçların keyfini çıkarabileceğini söyledi. Federal Polis Teşkilatı, turnuva süresince stadyumlar ve halka açık alanlarda güvenlik önlemlerini artırdı.

Siber saldırı ve terör tehdidi

EURO 2024 süresince siber saldırı, holiganlar, aşırı sağcılar ve İslamcılar gibi şiddet yanlısı gruplara karşı yüksek alarmda olacak. Yakın zamanda halka açık izleme etkinliklerinde güvenlik görevlisi olarak başvuran şüpheli bir IŞİD destekçisi tutuklandı. Güvenlik uzmanı Hans-Jakob Schindler, halka açık izleme noktalarının daha fazla risk taşıdığını belirtti. 

Yüz tanıma ve yapay zeka kullanımı

Meclis Kontrol Komitesi Üyesi Christoph de Vries, yeni tehditlere karşı yüz tanıma gibi teknolojilerin kullanılmasını önerdi. Saksonya İçişleri Bakanı Armin Schuster ise terörle mücadelede yapay zekanın daha fazla kullanılmasını savundu. Schuster, yapay zekanın büyük etkinliklerde ve kalabalık alanlarda kullanılmasının önemli olduğunu belirtti.

Günde 22 bin ek polis memuru görev yapacak

İçişleri Bakanı Nancy Faeser, turnuva boyunca sınır kontrolleri yapılacağını ve stadyumlarda metal dedektörleri ile arama köpeklerinin kullanılacağını açıkladı. Taraftar alanlarında da şahıs ve çanta kontrolleri yapılacak. Faeser, sadece EURO 2024 için günde 22 bin ek polis memurunun görev yapacağını belirtti.

İslamcı tehditler ve IŞİD-H

IŞİD-H örgütünün Almanya'daki en büyük tehditlerden biri olduğu vurgulandı. IŞİD’in Gazze’deki savaş nedeniyle Batı ülkelerine saldırı çağrısında bulunması, bu riski artırıyor. Moskova'da Mart ayında düzenlenen İslamcı saldırı, Almanya'nın güvenlik önlemlerini artırmasına yol açtı. İçişleri Bakanı Nancy Faeser, IŞİD-H'nin Almanya'daki en büyük İslamcı tehdit olduğunu ifade etti.

Ifo Enstitüsü, şampiyona süresince Almanya'ya 600 bin yabancı turistin geleceğini ve konaklamaların 1,5 milyon artış göstereceğini belirtti. Şampiyona, Almanya'nın turizmine ve ekonomisine büyük katkı sağlayacak.

Geri Dön 15 Haziran 2024 Cumartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN