Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Avrupa'da 10 bin üzeri nakit ödeme yasaklanıyor - 26 Nisan 2024 Oktan Erdikmen
Türkiye'de normal olan, Almanya'da lüks - Yeni Gelenler: Turgut Tülü
Almanya'da yılda bir cinsiyet değiştirilebilecek - Haftanın Yorumu 29. Bölüm Oktan Erdikmen
29 Mart 2024 Cuma

DİTİB: Savcılığın açıklaması rahatsız edici

Solingen'de Bulgaristan Türk'ü 4 kişilik ailenin öldüğü yangın sonrası, savcılığın "Yabancı düşmanlığına dair net bir kanıt yok" açıklamasına, DİTİB tepki gösterdi.

Solingen'de geçtiğimiz pazartesi gecesi bir apartmanda çıkan yangın, dört kişilik bir ailenin trajik ölümüne yol açtı. Wuppertal Savcılığı'nın yaptığı ilk incelemeler sonucu, yangının başladığı merdiven boşluğunda yangın hızlandırıcı maddelerin bulgularına rastlanması, olayın kundaklama sonucu gerçekleşmiş olabileceğini gösterdi. Detaylar incelendiğinde, hayatını kaybeden ailenin Bulgaristan vatandaşı ve Türk bir aile olduğu ortaya çıktı. Ne var ki savcılık, yangının yabancı düşmanlığından kaynaklandığına dair net bir kanıt bulunmadığını söyledi.

DİTİB: Savcılığın açıklaması rahatsızlık verici

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB), savcılığın bu açıklamasına sert bir tepki gösterdi. DİTİB tarafından yapılan açıklamada, savcılığın yangından sadece iki gün sonra, yabancı düşmanlığı izine rastlanmadığına ilişkin bir açıklama yapmasının rahatsızlık verici olduğu vurgulandı. Özellikle yangında hayatını kaybedenlerin Müslüman bir aile olması, bu tür hızlı sonuçlara varılmasının toplumda endişe ve rahatsızlık yarattığı belirtildi.

Olayın kurbanları arasında 27 ve 28 yaşlarındaki anne-baba ile 3 yaşındaki çocukları ve 5 aylık bebeklerinin de bulunduğu belirtilerek, bu trajik kaybın derin üzüntü yarattığı ifade edildi. Bu tür olayların, toplumda yabancı düşmanlığına ilişkin hassasiyetleri artırdığı ve birlikte yaşama kültürüne zarar verdiği belirtildi.

Geri Dön 29 Mart 2024 Cuma Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN