Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da kriz: Dev firma fabrika kapatıyor - 4 Eylül 2024 Oktan Erdikmen
Ekrem İmamoğlu özel röportaj: Oy vermek gurbetçilerin hakkı - Oktan Erdikmen
Almanya'da suça karışana sınır dışı - Haftanın Yorumu 44. Bölüm Oktan Erdikmen
27 Temmuz 2024 Cumartesi

Deutsche Bahn zararın faturasını işçiye kesti

Deutsche Bahn, 2024'ün ilk yarısında 1,2 milyar avro zarar açıkladı. Zararın faturasını işçilere kesen şirket, önümüzdeki beş yıl içinde 30 bin çalışanı işten çıkaracak.

Deutsche Bahn zararın faturasını işçiye kesti

Alman demiryolu şirketi Deutsche Bahn, 2024'ün ilk yarısında 1,2 milyar avroluk zarar etti. Geçen yıl aynı dönemde zarar 71 milyon avroydu. Deutsche Bahn Başkanı Richard Lutz, zararın nedenlerini grevler, inşaat çalışmaları, aşırı hava koşulları ve talep düşüşü olarak açıkladı.

DB, geçen yıl yaptığı altyapı yatırımları nedeniyle federal hükümetten geri ödeme bekliyor. Lutz, yıl sonunda operasyonel olarak yeniden düze çıkmayı umuyor. Lutz, "Aşırı hava olayları, yenilenmesi gereken demiryolu altyapısını zorladı ve bu da operasyonel ve mali durumu kötüleştirdi" dedi.

Grevler ve satış kaybı

Yılın ilk yarısında yaklaşık 1,2 milyar yolcu Deutsche Bahn trenlerini kullandı. Ancak satışlar yüzde 3 düşüşle 22,31 milyar avroya geriledi. Grevlerin şirkete 300 milyon avroya mal olduğu tahmin ediliyor.

30 bin kişi işten çıkarılacak

Deutsche Bahn Mali İşler Müdürü Levin Holle, önümüzdeki beş yıl içinde yaklaşık 30 bin tam zamanlı çalışanın işten çıkarılacağını duyurdu. 2024'te ise 1.500 kişinin işten çıkarılması planlanıyor. Holle, "Dijitalleşme ve otomasyon sayesinde idari süreçler daha az çalışanla yürütülebilecek" dedi.

Acil eylem çağrısı

Federal Ulaştırma Bakanı Volker Wissing, demiryolu ağının acilen yenilenmesi gerektiğini vurguladı. Demiryolu ağının 2030 yılına kadar tamamen yenilenmesi planlanıyor.

Geri Dön 27 Temmuz 2024 Cumartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN