Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da kiralara tavan fiyat - 18 Ekim 2024 Oktan Erdikmen
Berlin ile Ankara anlaştı: Hangi Türkler sınır dışı edilecek? - Haftanın Yorumu
Şerif Issı Almanya'da engellilere tanınan hakları tek tek anlattı - AVRUPADAN
14 Haziran 2024 Cuma

BAföG reformu Federal Meclis'ten geçti

Almanya'da öğrencilere yönelik BAföG reformu, Federal Meclis'ten geçerek resmiyet kazandı. Yeni düzenlemeyle öğrenciler, 2024/25 kış döneminden itibaren daha fazla mali destek alacak.

Almanya'da BAföG reformu kapsamında, öğrencilere yönelik yardımlarda bir dizi iyileştirme yapıldı. 2024/25 kış döneminde yürürlüğe girecek reformun getireceği yenilikler şöyle:

- Aylık maksimum BAföG miktarı yüzde 6,2 artışla 992 avroya çıkarılacak.

- Belirli sosyal yardımlardan yararlanan öğrencilere, bir defaya mahsus olmak üzere 1.000 avro başlangıç yardımı verilecek.

- BAföG temel ihtiyaç oranları yüzde 5 artırılacak.

- Evden uzakta yaşayan öğrencilerin konaklama yardımı 360 avrodan 380 avroya yükseltilecek.

- Elternfreibetrag yüzde 5,25'e çıkarılacak, böylece daha fazla öğrenci BAföG başvurusu yapabilecek.

- Öğrencilere, bir defaya mahsus sömestr esnekliği tanınacak.

- Bölüm değiştiren öğrencilere ek süre verilecek.

- BAföG başvuru ve onay sürecindeki bürokratik engeller azaltılacak.

Federal Eğitim Bakanı Bettina Stark-Watzinger, "BAföG'ü modernize etmek ve uyarlamak bizim sözümüzdü. Bu yüzden bu yasama döneminde sözümüzü hayata geçirebildiğimiz için çok mutluyum." dedi.

Kiralar ve BAföG konut yardımı

Moses Mendelssohn Enstitüsü’nün araştırmasına göre, 2024 yaz döneminde Almanya'da öğrenciler için paylaşımlı evde oda kiralarının en yüksek olduğu şehirler Münih (760 avro), Frankfurt (670 avro), Berlin (650 avro), Hamburg (610 avro) ve Köln (560 avro) olarak belirlendi. En ucuz 5 şehir ise Erfurt (349 avro), Jena (348 avro), Magdeburg (343 avro), Halle (325 avro) ve Chemnitz (288 avro) oldu.

Almanya genelinde paylaşımlı ev oda fiyatı ortalama 479 avro. Yeni yasayla 380 avroya yükseltilen BAföG konut yardımı, bu fiyatlarla "neredeyse hiç" paylaşımlı ev bulmayı mümkün kılmıyor.

Geri Dön 14 Haziran 2024 Cuma Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN