Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da kiralara tavan fiyat - 18 Ekim 2024 Oktan Erdikmen
Berlin ile Ankara anlaştı: Hangi Türkler sınır dışı edilecek? - Haftanın Yorumu
Şerif Issı Almanya'da engellilere tanınan hakları tek tek anlattı - AVRUPADAN
16 Haziran 2024 Pazar

Almanya'da bu hafta neler yaşandı?

Almanya'nın gündeminde bu hafta; Avrupa Parlamentosu seçimlerinin yankıları, EURO2024 ve yeni 'light askerlik modeli' vardı. İşte yaşananlar...

Almanya'da bu hafta neler yaşandı?

Almanya'da, Avrupa Parlamentosu seçimlerinde trafik ışığı partilerindeki oy kaybı ve CDU/CSU'nun birinci, aşırı sağcı AfD'nin ikinci olması sonrası 'erken seçim' sesleri yükselmeye başladı. AP seçimlerinden galip çıkan Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) Başkanı Friedrich Merz, Almanya'da politika değişikliğine ihtiyaç olduğunu belirtti. Merz, "Trafik ışığı hükûmeti için bu sonuçlar bir felaket. Böyle devam edemez" dedi. CDU Genel Sekreteri Carsten Linnemann ise SPD'den iki kat fazla oy aldıklarına dikkat çekerek, Başbakan Scholz'un görevine devam etmemesi gerektiğini savundu.

SPD Eş Başkanı Lars Klingbeil, NDR yayınında, "Artık bazı şeylerin değişmesi gerekiyor" diyerek, seçmenlerin güvenini yeniden kazanmaya odaklanacaklarını belirtti. Klingbeil, ana muhalefetten gelen güven oylaması çağrılarını geri çevirdi. SPD Eş Başkanı Saskia Esken, Olaf Scholz'un başbakanlık görevine devam edeceğini vurguladı.

Almanların yüzde 79’u iktidardan memnun değil

ARD-DeutschlandTrend anketine göre, halkın sadece yüzde 19’u mevcut hükûmetten memnun, yüzde 79’u ise memnun değil. Başbakan Olaf Scholz’un iyi bir lider olduğunu düşünenlerin oranı ise yalnızca yüzde 22. Ankete göre, halkın yüzde 39’u Almanya’daki sorunları CDU/CSU’nun çözebileceğine inanıyor. Ancak yüzde 49’u bu konuda şüpheli.

Alman iş dünyası endişeli: Acil reform çağrısı

Alman iş dünyası, ucuz enerji, açık pazarlar ve inovasyona öncelik verecek yeni düzenlemeler istiyor. Avrupa seçimlerinin ardından, Alman iş çevrelerinden Brüksel'e yönelik reform çağrıları artıyor. Sağ popülist milletvekillerinin sayısındaki artışın endişe verici olduğunu belirten Alman Sanayi Federasyonu (BDI) Genel Müdürü Tanja Gönner, "Avrupa karşıtı partiler, sosyal uyumu ve refahımızı tehlikeye atıyor" ifadelerini kullandı.

İpler gerildi: Lindner’den koalisyonu dağıtma tehdidi

Trafik ışığı koalisyonunda 2025 bütçesiyle ilgili tartışmalar sürerken, FDP'li Maliye Bakanı Christian Lindner, borç frenine onay vermeyeceklerini açıklayan SPD Eş Başkanı Lars Klingbeil’e sert tepki gösterdi. SPD'li Lars Klingbeil'in vergi artışları veya borç freninde esneklik önerisine tepki gösteren Lindner, "Borç freninin gevşetilmesi kesinlikle söz konusu değil. Borç freninin kaldırılması ve daha yüksek vergiler için, Klingbeil’in FDP dışında bir çoğunluk araması gerekecek" ifadelerini kullandı.

Pistorius duyurdu: Almanya'da 'light askerlik' modeli

SPD'li Savunma Bakanı Boris Pistorius, Alman ordusunun personel sayısını artırmak için hazırladığı planı Federal Meclis Savunma Komisyonu'na sundu. Önerilen yeni modelde, askerlik kaydının alınması ve 18 yaşındaki gençlere bir soru formu gönderilmesi öngörülüyor. Bu formda verilen bilgilere göre ordunun, uygun kriterlere sahip olanları fiziksel muayeneden geçmek üzere davet etmesi planlanıyor. Askerlik hizmetine elverişli olan tüm Alman vatandaşlarının kayıt altına alınması ve bu süreçte gönüllülüğün esas alınması hedefleniyor. Erkeklerin tamamı formu doldurmak zorunda, kadınlarda ise bu isteğe bağlı olacak.

EURO2024'te Sırp ve İngiliz holiganlar için kırmızı alarm

Gelsenkirchen'de bugün, EURO2024 kapsamında oynanacak Sırbistan-İngiltere maçı için, Alman polisi, holinganlara karşı geniş güvenlik önlemleri alıyor. Alman polisi, maç öncesi Sırp holiganların şehre gelerek şiddet olayları çıkarabileceği yönünde istihbarat aldı. Gelsenkirchen Polis Şefi Peter Both, şiddet yanlısı grupları erken tespit edip, barışçıl taraftarlardan ayırmanın en büyük zorluk olduğunu belirtti. Maçta 40 bin İngiliz ve 5 bin ila 8 bin Sırp taraftarın yer alması bekleniyor. UEFA, karşılaşmayı "yüksek riskli" olarak değerlendirdi. Maç günü için 1.300 ekstra polis görevlendirildi.

Yeşiller milletvekili ölüm tehditleri sonrası görevinden ayrıldı

Mannheim'da öldürülen polis memurunun anma töreninde dalga geçercesine sözler sarf eden Yeşiller Partili Tuba Bozkurt, aldığı ölüm tehditlerini gerekçe göstererek Eyalet Parlamentosu'ndaki görevinden istifa etti.

Sol Parti'nin 'uygun fiyatlı konut' önerisi kabul görmedi

Sol Parti'nin, Thüringen'de uygun fiyatlı konut inşası için devletin şirket kurması önerisi; eyalet meclisinde CDU, SPD, FDP ve AfD tarafından kabul görmedi. Yeşiller Partisi ise kiraların artması ve uygun fiyatlı konutların azalması nedeniyle Sol Parti'nin önerisine destek verdi.

Limburg halkı kararını verdi: Güvercinler öldürülebilir

Limburg'da güvercinlerle ilgili düzenlenen referandumda, halkın çoğunluğu 'güvercinler öldürülsün' dedi. Referandum sonucuna göre, Limburg halkının çoğunluğu (yüzde 53,5) güvercinlerin öldürülmesi yönünde oy kullanırken, yüzde 46,6'sı karşı çıktı. Seçmen katılımı yüzde 55 oldu.

Geri Dön 16 Haziran 2024 Pazar Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN