Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
23 Mayıs 2024 Perşembe

Almanya: UCM'nin kararlarına uyacağız

Federal Hükûmet Sözcüsü Steffen Hebestreit, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu hakkında Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin (UCM) çıkardığı yakalama kararına uyacaklarını söyledi.

Almanya federal hükümeti, Filistin’i devlet olarak tanımayacağını açıkladı ve müzakerelere dayalı iki devletli çözüm hedefini sürdüreceğini belirtti. Hükümet Sözcüsü Steffen Hebestreit, İsrail ile Filistin arasında müzakere edilmiş iki devletli çözümün sonunda ayrı bir Filistin devletinin kabul edilebileceğini söyledi. Ancak, böyle bir çözümün şu anda çok uzakta olduğunu vurguladı.

Hebestreit, bu çatışmanın tek çözümünün, İsrail ve Filistinlilerin yan yana barış içinde yaşadığı, tüm taraflarca kabul edilen iki devletli bir çözüm olduğunu belirtti ve bunun çok fazla diplomatik beceri ve zaman gerektireceğini ekledi.

Norveç, İrlanda ve İspanya, Filistin'i devlet olarak tanıyacaklarını duyururken; Malta ve Slovenya gibi ülkeler de uygun şartlar oluştuğunda Filistin'i tanımaya hazır olduklarını beyan etti.

Hebestreit: Alman hükûmeti UCM kararlarına uyacak

Berlin'de düzenlenen basın toplantısında, Hebestreit, UCM Başsavcısı Kerim Han'ın İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve Savunma Bakanı Yoav Gallant hakkında yakalama kararı çıkartılması için başvuru yapmasına ilişkin soruları yanıtladı. Hebestreit, prensip olarak UCM’yi desteklediklerini ve bu desteğin devam edeceğini belirtti. Alman hükümetinin UCM’nin kararlarına uyacağını da vurguladı.

Almanya Dışişleri Bakanlığı ise, Kerim Han'ın başvurusunun yanlış bir denklem izlenimi yarattığını belirterek, hem Hamas liderleri hem de iki İsrailli yetkili hakkında eş zamanlı olarak tutuklama kararı çıkarılması için başvuru yapılmasının doğru olmadığını ifade etti.

UCM Başsavcısı Kerim Han, 20 Mayıs'ta Netanyahu, Savunma Bakanı Gallant, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, Hamas'ın Gazze'deki lideri Yahya Sinvar ve Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları lideri Muhammed ed-Dayf hakkında yakalama kararı başvurusunda bulunmuştu.

Geri Dön 23 Mayıs 2024 Perşembe Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN