Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da kiralara tavan fiyat - 18 Ekim 2024 Oktan Erdikmen
Berlin ile Ankara anlaştı: Hangi Türkler sınır dışı edilecek? - Haftanın Yorumu
Şerif Issı Almanya'da engellilere tanınan hakları tek tek anlattı - AVRUPADAN
14 Haziran 2024 Cuma

Almanya alarma geçti

Almanya, bugün (14 Haziran) başlayacak UEFA EURO 2024 maçları için güvenlik önlemlerini en üst seviyeye çıkardı. 

Almanya alarma geçti

Münih, Berlin, Köln, Dortmund, Hamburg, Stuttgart, Gelsenkirchen, Frankfurt, Düsseldorf ve Leipzig'deki stadyumlarda düzenlenecek turnuvanın finali 14 Temmuz'da Berlin'de yapılacak.

Turnuva, Almanya ve İskoçya arasında bu akşam saat 21.00'de Münih'teki Allianz Arena'da başlayacak. Federal hükûmet ve güvenlik yetkilileri, yaklaşık 2,7 milyon taraftar ve 12 milyona yakın ziyaretçinin güvenliği için tüm tedbirleri aldı. Bu yılki tehdit düzeyi, 2006 Dünya Kupası'ndan çok daha yüksek olarak değerlendirildi.

Güvenlik tehditleri arasında siber saldırılar, holiganlar, aşırı sağcılar ve İslamcılar bulunuyor. Yakın zamanda, halka açık izleme etkinliklerinde güvenlik görevlisi olarak çalışmak isteyen şüpheli bir IŞİD destekçisi tutuklandı.

Faeser'den açıklama

İçişleri Bakanı Nancy Faeser, turnuvanın güvenliği için tüm önlemleri aldıklarını ve taraftarların gönül rahatlığıyla seyahat edebileceğini belirtti. Sınır kontrolleri, stadyumlarda metal dedektörleri ve arama köpekleri kullanılacak. Silah ve patlayıcıların kalabalıklara girmesini önlemek için taraftar alanlarında da kontroller yapılacak. Faeser, EURO 2024 için günde 22 bin ek polis memurunun görev yapacağını açıkladı.

Güvenlik uzmanı Hans-Jakob Schindler, stadyumların iyi korunduğunu ancak halka açık izleme noktalarının daha riskli olduğunu söyledi. Schindler, büyük etkinliklerin şiddet yanlısı gruplar için çekici hedefler olduğunu vurguladı.

350 yabancı polis görev yapacak

Kuzey Ren-Vestfalya'da yeni inşa edilen "Uluslararası Polis İşbirliği Merkezi", yurtiçi ve yurtdışından 600 polis tarafından koordine edilecek. Turnuva boyunca Almanya'da yaklaşık 350 yabancı polis görev yapacak. Geçmişte birçok saldırı, yabancı istihbarat servislerinin verdiği kritik bilgiler sayesinde önlenmişti.

Yapay zeka kullanarak terörle mücadele mümkün mü?

Saksonya İçişleri Bakanı Armin Schuster (CDU), terörle mücadelede yapay zekanın (AI) daha fazla kullanılmasını öneriyor. Schuster, yapay zekanın maçlarda, takım konaklama alanlarında ve büyük kalabalıkların olduğu yerlerde kullanılmasını savunuyor. 

Avrupa Futbol Şampiyonası nedeniyle federal polis, 19 Temmuz'a kadar Almanya sınırlarını kontrol edecek. Ancak Yeşiller Partisi'nin İçişleri Uzmanı Misbah Khan, daha fazla veri toplamanın yeterli olmadığını belirtti ve "Failler, karanlık ağa sızarak izlerini gizlemeye çalışıyor. Genellikle Almanya'da radikalleşmiş ve yasal ikamet statüsüne sahip vatandaşlar" dedi.

Güvenlik Uzmanı Hans-Jakob Schindler, Moskova'da mart ayında düzenlenen İslamcı saldırıdan ders çıkarılması gerektiğini vurguladı ve "Moskova saldırısı, polis devletlerinde bile güvenlik açıklarının olabileceğini gösteriyor. Biz bir polis devleti değiliz" dedi. 

IŞİD tehdit etmişti

Terör örgütü IŞİD’in üst düzey isimleri, İsrail’in Gazze’de yürüttüğü savaşa misilleme olarak saldırı yapılması çağrısında bulunmuştu. Bu da Batı ülkelerindeki destekçilerinin kalabalıklara saldırı düzenlemesi riskini artırıyor. Uzmanlara göre, cihatçı IŞİD-H (IŞİD Horasan) örgütü Almanya’daki en büyük tehditlerden biri. IŞİD-H, 22 Mart'ta Moskova’da 144 kişinin ölmesine yol açan saldırıyı üstlenmişti. İçişleri Bakanı Nancy Faeser, Moskova saldırısına yanıt olarak, IŞİD-H’nin "Almanya'daki en büyük İslamcı tehdit" olduğunu söylemişti.

Sırbistan-İngiltere maçında düşük alkollü bira satılacak

Alman polisi, 16 Haziran Pazar günü Gelsenkirchen'de oynanacak Sırbistan-İngiltere maçı öncesinde, 500'e yakın Sırp holiganın şehre geleceği ve iki grup arasında şiddet olaylarının yaşanabileceği istihbaratı üzerine kırmızı alarma geçti. 

Polis sözcüsü, ZDF'ye verdiği demeçte, Veltins Arena'da oynanacak bu yüksek riskli maçta alkol oranı düşük, sadece yüzde 2,8 alkollü bira servis edileceğini açıkladı. Bu önlemle, taraftarlara normalde satılan yüzde 4,8 alkollü bira yerine daha düşük alkollü bira sunulacak. Ayrıca, 62 bin kişilik stadyumda taraftarlar aynı anda sadece 2 bira sipariş edebilecek. 

Polis, Gelsenkirchen'deki diğer maçlarda bu düşük alkollü bira önleminin uygulanmayacağını belirtti. UEFA, Sırbistan-İngiltere maçını "yüksek riskli" olarak değerlendirdi. Karşılaşmada yaklaşık 4 bin İngiliz ve 5 bin ila 8 bin Sırp taraftarın tribünlerde yer alması bekleniyor. 

Daha önce, futbol yasağı bulunan 1.600'den fazla İngiliz taraftar, Almanya'daki maçlara katılmamaları için pasaportlarını polise teslim etmek zorunda kalmıştı. Avrupa Futbol Şampiyonası sponsorlarından Bitburger, yarım litre birayı 7 avrodan satacak. Bundesliga'da ise yarım litre bira 5 avrodan satılıyor.

Geri Dön 14 Haziran 2024 Cuma Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN