Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
23 Mayıs 2024 Perşembe

Alman Öğretmenler Birliği'nden okullarda İslam dersi çağrısı

Alman Öğretmenler Birliği, Almanya genelindeki okullarda ders verecek İslami öğretmenlerin devlet tarafından yetiştirilmesi gerektiğini savundu.

Almanya'da İslam'ın ülkeye ne ölçüde ait olduğu uzun yıllardır tartışılıyor. Birlik partilerinin önde gelen isimleri bu konuyu sıkça gündeme getiriyor. İslam din dersinin Alman okullarında yer alıp almaması gerektiği de yıllardır süren bir tartışma konusu.

Alman Öğretmenler Birliği, Almanya genelindeki okullarda ders verecek İslami öğretmenlerin devlet tarafından yetiştirilmesi gerektiğini savundu. Birlik Başkanı Stefan Düll, Neue Osnabrücker Zeitung'a yaptığı açıklamada, İslami eğitimin devlet kontrolü altında olmasının önemine vurgu yaptı. Düll, “Bu şekilde olası İslamcı eğilimlerin önüne geçilebilir” dedi.

Düll, pek çok Müslüman ebeveynin, çocuklarının İslam'ı Almanya'da yetişmiş ve aydın imamlar tarafından öğrenmesini istediğini belirtti. Ebeveynler, okul dışı etkinliklerin kalitesi ve aktarılan değerler konusunda endişe duyuyor ve eğitimlerinin Türkiye veya İran gibi başka devletlerin kontrolünde olmasını istemiyor.

Düll, Anayasa'ya uygun olarak devlet denetiminde programlar oluşturulması çağrısında bulundu. Katolik ve Protestan Kilisesi'nde olduğu gibi İslam'ın da eğitimde yer alabilmesi için muhatap bulunması gerektiğini ifade eden Düll, göçmen nesillerin ülkenin refahına katkı sağladığını hatırlatarak, dini bayramların okulda birlikte kutlanmasının entegrasyonu artıracağını belirtti.

GEW: Okullarda acilen siyaset derslerine ihtiyaç var

Alman Eğitim ve Bilim Sendikası (GEW), yaklaşan Avrupa seçimlerinde aşırı sağın yükselişi konusunda uyarıda bulundu. GEW Başkanı Maike Finnern, Stuttgarter Zeitung'a yaptığı açıklamada, milliyetçi ve aşırı sağcı partilerin seçimlerde daha fazla destek kazanacağını öngördüklerini belirtti. Finnern, bu durumun siyasi eğitime daha fazla odaklanılması gerektiğini vurguladı.

Finnern, okullarda siyaset, sosyal bilgiler ve tarih derslerinin güçlendirilmesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca, demokrasi eğitiminin disiplinler arası daha fazla verilmesi gerektiğini belirtti. "Konuyla ilgili iyi projeler var, ancak müfredatta daha fazla yer alması gerekiyor. Bunun için de yeterli sayıda öğretmene ihtiyaç var" dedi.

Geri Dön 23 Mayıs 2024 Perşembe Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN