Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da kiralara tavan fiyat - 18 Ekim 2024 Oktan Erdikmen
Berlin ile Ankara anlaştı: Hangi Türkler sınır dışı edilecek? - Haftanın Yorumu
Şerif Issı Almanya'da engellilere tanınan hakları tek tek anlattı - AVRUPADAN
31 Ağustos 2024 Cumartesi

Schiphol'den dev yatırım: Hükûmetten küçülme baskısı

Schiphol Havalimanı, hizmetlerini iyileştirmek adına tarihinin en büyük yatırım planını açıklarken; Altyapı Bakanlığı Schipol'ün küçülmesi konusunda ısrarcı.

Schiphol'den dev yatırım: Hükûmetten küçülme baskısı

Schiphol Havalimanı, artan yolcu sayısını karşılamak ve hizmetlerini iyileştirmek amacıyla tarihinin en büyük yatırım planını açıkladı. Havalimanı, önümüzdeki beş yıl içinde 6 milyar avroluk bir yatırım yapmayı planlıyor. Ancak Hollanda Altyapı Bakanlığı, Schiphol'ün küçülmesi konusunda ısrarcı davranıyor. Bakanlık, havaalanında yıllık 400 bin uçuş hareketine izin verilmesini öngören bir plan üzerinde çalışıyor.

Yolcu sayısındaki artış ve dev yatırım planı

Schiphol Havalimanı, yılın ilk yarısında yolcu sayısının yüzde 11 artarak 31,8 milyona, uçuş sayısının ise yüzde 12 artarak 230 bin 417’ye ulaştığını duyurdu. Schiphol Grubu’nun net kârı 99 milyon avro olarak gerçekleşirken, yatırımlar sonrası operasyonel nakit akışı -188 milyon avro oldu. Havalimanı, genel yolcu memnuniyetinin istenen seviyede olmadığını belirterek, bu durumu düzeltmek için önümüzdeki beş yıl içinde 6 milyar avroluk bir yatırım yapmayı planlıyor.

Schiphol CEO'su Pieter van Oord, altyapının hizmetin temeli olduğunu belirterek, Hollanda'da kaliteli bir havalimanı sunma hedeflerinin mevcut durumda istenen seviyede olmadığını vurguladı. Schiphol’ün tarihindeki bu en büyük yatırımın, yolcu memnuniyetini geri kazanmak ve havayollarına en iyi hizmeti sunmak için kritik önem taşıdığını ifade etti.

Hükûmetin küçülme planı ve getirdiği tartışmalar

Schiphol Havalimanı’nın büyüme planlarına karşın, hükûmet küçülme konusunda kararlı. Eski Altyapı Bakanı Mark Harbers tarafından hazırlanan yeni bir hava trafiği kararı taslağı, Schiphol'ün hem uygulama noktalarıyla hem de mevcut tercihli pist kullanım sistemiyle (NNHS) çalışmasını öngörüyor. Ancak bu iki sistemin aynı anda kullanılması, havaalanında yıllık yalnızca 400 bin kalkış ve inişe izin verecek ve uçuş hareketlerine ayrılan alanı sınırlayacak.

Altyapı Bakanlığı, iki sistemi birleştirmenin daha iyi yasal koruma ve daha az rahatsızlık gibi faydalar sağlayacağını savunurken, önerilen "siesta" (Aalsmeerbaan ve Zwanenburbaan pistlerinin öğleden sonra 01:00 ile 03:00 arasında kapatılması) Schiphol'de kaosa neden olabileceği ve günlük gecikmelere yol açabileceği endişesini doğurdu.

Altyapı ve Su Yönetimi Bakanı Barry Madlener, "siesta" planıyla ilgili soruları yanıtsız bırakırken, Schiphol'ün küçülme planlarına dair daha fazla netlik sağlamaya çalışacaklarını belirtti

Geri Dön 31 Ağustos 2024 Cumartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN