Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da kiralara tavan fiyat - 18 Ekim 2024 Oktan Erdikmen
Berlin ile Ankara anlaştı: Hangi Türkler sınır dışı edilecek? - Haftanın Yorumu
Şerif Issı Almanya'da engellilere tanınan hakları tek tek anlattı - AVRUPADAN
31 Ağustos 2024 Cumartesi

On saatlik toplantı: Bütçede uzlaşma sağlandı

Koalisyon partileri PVV, VVD, NSC ve BBB, yaklaşık 10 saat süren görüşmelerin ardından hükûmetin gelecek yılki bütçesi konusunda uzlaştı.

Başbakan Schoof, Maliye Bakanlığı'ndaki uzun toplantının ardından yaptığı kısa açıklamada, "Bu, basit bir mesele değil. Bu nedenle uzun sürdü. Gerçekten önemli bir konu üzerinde çalışıyoruz ve bunun için zaman ayırmak gerekiyor," ifadelerini kullandı. Bütçe, cuma günü Bakanlar Kurulu tarafından resmi olarak onaylanacak ve ardından tavsiye için Devlet Konseyi'ne gönderilecek. 31 Ağustos'a kadar iletilmesi gereken bütçe, eylül ayının üçüncü salı günü yapılacak Bütçe Günü'nde kamuoyuna açıklanacak.

Görüşmeler uzun sürdü

Çarşamba akşamı, kabine ve koalisyon partilerinin liderleri arasında saatler süren bir toplantı daha yapıldı. NSC lideri Pieter Omtzigt, toplantı öncesinde, "Dün bazı bilgiler aldık. Bugün hâlâ geri bildirim istiyoruz," açıklamasında bulundu. VVD lideri Dilan Yeşilgöz de bütçe konusundaki memnuniyetini dile getirerek, "Bence harika planlardı," dedi.

Görüşmenin neden bu kadar uzun sürdüğü ise belirsiz. Başbakan Schoof, koalisyon partilerinin ek taleplerde bulunup bulunmadığı sorusuna, "Birçok konuyu görüştük ve şüphesiz bazı ayarlamalar yaptık," şeklinde yanıt verdi.

Vergi indirimleri ve diğer konular

Koalisyon partileri, orta gelir grupları için vergi indirimleri gibi taleplerde bulunuyor. Ayrıca sermaye kazancı vergisi (box 3) gibi mali zorluklar da masada. Omtzigt, "Bu, örneğin bu yıl zaten 7 milyar avrodan fazla bir miktara ulaşıyor," dedi. Erken emeklilik konusu da tartışılan başlıklar arasında yer aldı.

Kabine, perşembe sabahı (dün sabah) itibarıyla bütçe konusunda büyük ölçüde anlaşmaya varmıştı. Başbakan Schoof, "Kabine olarak bulmacayı bir araya getirdik," dedi. Ancak hâlâ "biraz düzeltmemiz gereken" birkaç şey olduğunu belirtti.

Koalisyonun kurulma sürecinde, dört parti lideri arasındaki görüşmeler genellikle beklenenden uzun sürdü. PVV lideri Geert Wilders, VVD lideri Yeşilgöz, NSC lideri Omtzigt ve BBB lideri Caroline van der Plas, temel hatlar üzerinde anlaşmaya varmak için neredeyse altı ay harcadı. Liderler, hükûmet ile parlamento arasındaki mesafeyi artırarak parlamenter dışı bir kabine oluşturmayı kabul etti. Maliye Bakanı Eelco Heinen ise koalisyon anlaşmasının doğru uygulanmasının önemli olduğunu vurguladı.

Geri Dön 31 Ağustos 2024 Cumartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN