Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da kiralara tavan fiyat - 18 Ekim 2024 Oktan Erdikmen
Berlin ile Ankara anlaştı: Hangi Türkler sınır dışı edilecek? - Haftanın Yorumu
Şerif Issı Almanya'da engellilere tanınan hakları tek tek anlattı - AVRUPADAN
07 Ekim 2024 Pazartesi

Okulu bırakan gençlerin sayısı artıyor

Hollanda'da okulu bırakma oranı artıyor. Gençler, eğitimlerini tamamlamadan iş güvencesi düşük esnek işlerde çalışmak zorunda kalıyor.

Okulu bırakan gençlerin sayısı artıyor

Hollanda’da giderek daha fazla genç, eğitimini tamamlamadan okulu bırakıyor ve hükûmetin "başlangıç yeterliliği" olarak tanımladığı seviyeye ulaşamıyor. Hollanda İstatistik Kurumu'nun (CBS) verilerine göre, son üç yılda bu durumda olan gençlerin sayısı 50 bin artarak yaklaşık yüzde 40'lık bir artış gösterdi.

Başlangıç seviyesine ulaşamayanlar iş bulmakta zorlanıyor

Hollanda hükûmeti, gençlerin en az havo, vwo veya mesleki eğitim olan mbo-2 seviyesini tamamlamasını hedefliyor. Bu seviyeyi tamamlamayan gençler, kalıcı ve iyi bir iş bulma konusunda daha az şansa sahip oluyor. CBS verilerine göre, bu gençlerin çoğu çalışıyor olsa da, genellikle esnek sözleşmelerle güvencesiz işlerde çalıştıkları belirtiliyor. Başlangıç yeterliliğine sahip olan gençlere kıyasla, bu gençler daha az iş güvencesine sahip.

İşsiz gençler ve çalışma engelleri

Eğitim almayan ve başlangıç seviyesine ulaşamayan gençlerden yaklaşık 54 bini işsiz durumda. CBS verilerine göre bu gençlerin üçte biri aktif olarak iş arıyor, ancak büyük bir kısmı çalışmaya uygun değil. Bu gençlerin iş gücü piyasasından yararlanamama nedenleri arasında en yaygın sebep olarak hastalık veya engellilik öne çıkıyor.

Pandemi ve psikolojik sorunlar eğitimi bırakma oranını artırdı

CBS, bu artışın nedenlerine dair net bir açıklama yapmadı ve konunun daha fazla araştırılması gerektiğini belirtti. Sosyoloji Bölüm Başkanı Tanja Traag, bu artışa koronavirüs pandemisi ve sonrasında gençlerin yaşadığı zihinsel zorlukların etkili olduğunu ifade etti. 2022 yılında okulu bırakan gençlerin dörtte biri, bu kararı psikolojik sorunlar nedeniyle aldığını bildirdi.

Pandemi öncesi de artış vardı

Bununla birlikte, eğitimden erken ayrılma oranındaki artış pandemiden önce de gözlemleniyordu. Pandemi döneminde merkezi sınavların iptal edilmesiyle birçok genç mbo eğitimine başlasa da, bu eğilim geçici olarak yavaşladı. Tanja Traag, bazı gençlerin bu eğitimleri tamamlayamadığını veya yanlış bir seçim yaptıklarını fark etmiş olabileceğini belirtti.

Eğitim almayan gençlerin sayısı artıyor

Eğitim almayan ancak asgari eğitim seviyesini tamamlayan gençlerin sayısı da arttı. Son üç yılda bu gruba 72 bin kişi daha eklendi ve 15-27 yaş arası gençlerde bu sayı neredeyse 700 bine ulaştı.

Geri Dön 07 Ekim 2024 Pazartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN