Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da kiralara tavan fiyat - 18 Ekim 2024 Oktan Erdikmen
Berlin ile Ankara anlaştı: Hangi Türkler sınır dışı edilecek? - Haftanın Yorumu
Şerif Issı Almanya'da engellilere tanınan hakları tek tek anlattı - AVRUPADAN
02 Eylül 2024 Pazartesi

Mpox aşılarının Afrika’ya gönderilmemesine tepki büyüyor

Hollanda’da aşırı sağcı Sağlık Bakanı Fleur Algema, maymun çiçeğine karşı Afrika'ya aşı bağışlanmasına karşı. Ancak milletvekilleri ve uzmanlar kaynağında müdahale edilmesi gerektiğini vurguluyor.

Mpox aşılarının Afrika’ya gönderilmemesine tepki büyüyor

Hollanda'daki milletvekillerinin çoğunluğu, maymun çiçeği (mpox) virüsünden etkilenen Afrika ülkelerine aşı gönderilmesini desteklerken, Sağlık Bakanı Fleur Algema, 100 bin aşı bağışlanmasına karşı çıkıyor. Ulusal Halk Sağlığı ve Çevre Enstitüsü (RIVM), Sağlık Bakanı'na bu aşıların en azından bir kısmının bağışlanmasını öneriyor.

Mpox, diğer adıyla maymun çiçeği, Afrika'da aylardır yayılıyor. Özellikle Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Kenya, Burundi, Ruanda ve Uganda'da daha tehlikeli bir varyant ortaya çıktı. Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ve AB Komiseri Stella Kyriakides, bu virüsle mücadele için aşı stoğu bulunan ülkelere, Afrika'ya aşı bağışlamaları çağrısında bulundu.

RIVM: 13 bin 200 aşı bağışlanabilir durumda

Buna rağmen Bakan Algema, mevcut aşı stoğunu azaltmanın gereksiz ve sorumsuzca olduğunu savunarak, Afrika'ya aşı bağışlamayı reddetti. Algema, RIVM'nin daha önce sınırlı sayıda aşı bağışlanmasını önerdiğini belirtmedi. RIVM'ye göre, Hollanda 13 bin 200 aşıyı Afrika'ya bağışlayabilecek durumda.

“Avrupa’ya yayılmadan kaynağında müdahale edilmeli”

Temsilciler Meclisi'nin çoğunluğu, sağlık bakanının RIVM'nin tavsiyesine uyması gerektiğini düşünüyor. D66 milletvekili Wieke Paulusma, "Salgınları önlemek istiyorsanız, kaynağında müdahale etmelisiniz. Aşı bağışı yapmayı kabul etmiştik," dedi. Amsterdam UMC'den Prof. Henry de Vries, Algema'nın kararını eleştirerek, "Yangını kaynağında söndürmelisiniz, Avrupa'ya yayılmasını beklememelisiniz," diye konuştu.

Sağlık Bakanı Algema ise, RIVM'nin tavsiyesini dikkate aldığını ancak 100 bin aşı stoğunun altına düşmenin riskli olduğunu savunuyor. Yeni aşı partisinin bahara kadar gelmeyeceğini belirten Algema, ilke olarak bağışa karşı olmadığını, ancak mevcut koşullarda risk almak istemediğini ifade etti.

Geri Dön 02 Eylül 2024 Pazartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN