Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da kiralara tavan fiyat - 18 Ekim 2024 Oktan Erdikmen
Berlin ile Ankara anlaştı: Hangi Türkler sınır dışı edilecek? - Haftanın Yorumu
Şerif Issı Almanya'da engellilere tanınan hakları tek tek anlattı - AVRUPADAN
06 Eylül 2024 Cuma

Kadın yöneticilerin sayısında rekor artış

Hollanda'daki büyük şirketlerde, geçtiğimiz yıl yönetici pozisyonlarına atanan kadın sayısında kayda değer bir artış yaşandı. 

Borsada işlem gören şirketlerde yeni atanan yöneticilerin yaklaşık üçte biri kadınlardan oluştu. Bu oran, önceki yılın yüzde 13'lük oranına göre büyük bir artış gösterdi ve yeni bir rekor kırıldı.

Kadın Yönetim Kurulu Endeksi, son 18 yıldır Hollanda'daki 82 borsaya kayıtlı şirketteki kadın yöneticilerin oranını izliyor. Endeksi hazırlayan profesör Mintje Lückerath-Rovers, özellikle AEX listesinde yer alan büyük şirketlerin cinsiyet çeşitliliği konusunda ciddi adımlar attığını belirtti. "AEX şirketlerinde kadın yönetici oranı ortalama yüzde 25'e ulaştı. Bu şirketler daha görünür oldukları için eleştirilere daha açık ve modern bir imaj sergilemek istiyorlar" dedi.

Öte yandan, yönetim kurullarında hâlâ hiç kadın bulunmayan 57 şirket mevcut. Bu şirketler, geçen yıl 14 yeni erkek yönetici atadı.

En az yüzde 33 kadın kotası

Hollanda'da yönetim kurulları için bir kadın kotası bulunmasa da denetim kurullarında 2022'den beri en az yüzde 33 kadın bulunması yasal olarak zorunlu. Şu anda 82 şirketten 73'ü bu kurala uyuyor. Denetim kurullarında erkek-kadın oranı yüzde 53 erkek ve yüzde 47 kadın olarak neredeyse eşitlenmiş durumda. Bu kurala uymayan dokuz şirket ise küçük ve yerel oldukları için geçen yıl yeni bir atama yapmadıklarından dolayı yasal ihlâlde sayılmıyorlar.

Lückerath-Rovers’a göre, yönetim ve denetim kurullarındaki cinsiyet farkının nedeni yalnızca kota değil, aynı zamanda insan kaynağının da etkisi var. Rovers'ın açıklamasında "Denetim kurulu üyeleri dışarıdan seçildiği için daha geniş bir havuzdan yararlanılıyor, ancak yönetim pozisyonlarına genellikle şirket içinden terfi ediliyor." ifadeleri yer aldı.

Geri Dön 06 Eylül 2024 Cuma Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN