Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da kiralara tavan fiyat - 18 Ekim 2024 Oktan Erdikmen
Berlin ile Ankara anlaştı: Hangi Türkler sınır dışı edilecek? - Haftanın Yorumu
Şerif Issı Almanya'da engellilere tanınan hakları tek tek anlattı - AVRUPADAN
13 Ekim 2024 Pazar

Hollanda'da bu hafta neler yaşandı?

Hollanda'nın gündeminde bu hafta; Ukrayna'ya askeri destek, sigorta skandalı ve konut fiyatları vardı. İşte yaşananlar...

Hollanda'da bu hafta neler yaşandı?

Hollanda, Ukrayna’ya askeri destek kapsamında 400 milyon avro değerinde bir İHA geliştirme projesine yatırım yapıyor. Savunma Bakanı Ruben Brekelmans, Ukrayna'ya gönderilen F-16 savaş uçaklarının savaşta kullanılmaya başlandığını doğruladı. İHA'ların yarısı Hollanda'da, diğer yarısı Ukrayna ve başka ülkelerde üretilecek. Bu gelişmiş insansız hava araçları keşif, savunma ve saldırı görevlerinde kullanılacak. Bakan Brekelmans, yıl içinde daha fazla F-16 uçağının Ukrayna’ya teslim edileceğini açıkladı.

İlk ev için 42 bin avro peşinat

Hollanda’da ev sahibi olmak isteyenler, ortalama 42 bin avro peşinat ödemek zorunda. Hipotek Data Netwerk'in (HDN) yaptığı araştırmaya göre, evini satarak yeni bir ev almak isteyenlerin ise ortalama 35 bin avro peşinat ödemesi gerekiyor. Bu yılın üçüncü çeyreğinde mortgage başvuruları %22,5 artarken, ortalama kredi miktarı 361 bin 785 avroya ulaştı. Konut fiyatlarındaki artış, ilk evini almayı planlayanlar için zorlu bir süreç oluşturuyor.

Konut fiyatları rekor kırdı

Hollanda’da konut fiyatları, talep artışıyla birlikte yüzde 12,3 oranında yükseldi ve ortalama 473 bin avroya ulaştı. Satışlar son dört yılın en yüksek seviyesine çıkarken, konutlar ortalama 28 gün içinde alıcı buldu. Yeni konut inşaatlarında da hareketlilik yaşandı; üçüncü çeyrekte 6 bin 300 yeni konut satıldı. Uzmanlar, konut talebinin arzdan fazla olması nedeniyle fiyat artışlarının devam edeceğini öngörüyor.

Sigorta skandalı: Haksız tahsilatlar ortaya çıktı

Hollanda’da sağlık sigortası şirketlerinin, ödenmemiş prim borçları için sigortalılardan haksız yere tahsilat ücreti aldığı belirlendi. Mahkemeler, bu tahsilatların yasal dayanağının olmadığını ve sigorta şirketlerinin bu ücretleri geri ödemesi gerektiğini açıkladı. Zilveren Kruis, CZ, VGZ ve Menzis gibi büyük sigorta şirketlerinin bu durumu uzun süre uyguladığı tespit edildi. Ancak bu karar, yalnızca dava açan sigortalıları kapsayacak.

Sanat eseri çöpe atıldı

Hollanda'daki LAM müzesinde, bir çalışan, sanatçı Alexandre Lavet’in “All The Good Times We Spent Together” adlı eserini yanlışlıkla çöpe attı. Eser, asansörde sergilenen içecek kutularından oluşuyordu ve çalışan tarafından çöp sanılarak kaldırıldı. Neyse ki müze küratörü Elisah van den Bergh, eseri son anda çöpten kurtardı. Geçmişte de benzer olaylar yaşanmış, sanat eserleri yanlışlıkla yok edilmişti.

Evsizlerin yarısı kadın ve çocuklardan oluşuyor

Hollanda’da evsizlerin yüzde 20'si çocuklardan, üçte biri ise kadınlardan oluşuyor. Utrecht Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nin yaptığı araştırmaya göre, evsiz kadınlar genellikle çocuklarıyla birlikte geçici barınma yerlerinde veya arkadaşlarının yanında kalıyor. Evsizliğin nedenleri arasında boşanma, şiddet ve istismar gibi faktörler öne çıkıyor. Hollanda'da yaklaşık 30 bin 600 evsiz bulunuyor, ancak bu rakam göçmen işçiler gibi kayıtlara geçmeyen grupları tam olarak yansıtmıyor.

Geri Dön 13 Ekim 2024 Pazar Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN