Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da kiralara tavan fiyat - 18 Ekim 2024 Oktan Erdikmen
Berlin ile Ankara anlaştı: Hangi Türkler sınır dışı edilecek? - Haftanın Yorumu
Şerif Issı Almanya'da engellilere tanınan hakları tek tek anlattı - AVRUPADAN
06 Ekim 2024 Pazar

Hollanda'da bu hafta neler yaşandı?

Hollanda'nın gündeminde bu hafta; polis teşkilatına siber saldırı ve maymun çiçeği virüsü alarmı vardı. İşte yaşananlar...

Hollanda'da bu hafta neler yaşandı?

Hollanda, Soğuk Savaş döneminden kalma F-16 savaş uçaklarına veda ediyor. Bu uçakların 24'ü Ukrayna'ya gönderilecek, kalanlar ise eğitim amaçlı kullanılacak. Hollanda Hava Kuvvetleri, modern savaş teknolojilerine ayak uydurabilmek için artık radar tespitine karşı daha gizli ve modern teknolojilerle donatılmış F-35'lere geçiş yapıyor. Uzun yıllar boyunca BM barış görevlerinde ve çeşitli operasyonlarda kullanılan F-16'lar, Hollanda askeri tarihine damga vurdu. Eski pilotlar, bu uçakların inanılmaz çevik ve çok yönlü olduğuna dikkat çekti.

Kısa süreli ceza alan mahkûmlar 2025'te hapse girecek

Kısa süreli hapis cezaları için yeni bir düzenleme geliyor. 2025'ten itibaren 2 haftaya kadar ceza alan mahkûmlar için 40 hücre tahsis edilecek. Bu düzenlemeyle, cezaevlerindeki kapasite artırılacak ve kısa süreli cezalar daha hızlı uygulanacak. Şu anda 3 bin 445 kişi cezasını çekmek için bekliyor. Kısa süreli cezalar için daha basit bir günlük program uygulanacak ve cezaevlerinin daha az personelle yönetilmesi sağlanacak. Ayrıca, mahkûmlar için alternatif cezalar üzerinde de çalışmalar sürüyor.

Polis teşkilatına siber saldırı

Polis teşkilatının veri tabanına yapılan bir siber saldırıda yaklaşık 65 bin polis memurunun bilgileri çalındı. Adalet Bakanı David van Weel, çalınan verilerin yalnızca iş iletişim bilgileri olduğunu ve özel bilgilere erişilmediğini açıkladı. Ancak, gizli görevdeki polislerin güvenliği konusunda incelemeler devam ediyor. Saldırının etkileri henüz tam olarak ortaya çıkmadı, ancak hükûmet olası riskleri değerlendiriyor.

Silahlı saldırı tehdidi: Dört okul tahliye edildi

Deventer'de dört lise, silahlı saldırı tehdidi nedeniyle tahliye edildi. Sosyal medyada yayılan tehdit mesajları büyük paniğe yol açtı. Mesajda, saldırının önceden planlandığı ve merhametsiz bir saldırı yapılacağı belirtiliyordu. Polis, tehdidin gerçek olup olmadığını araştırırken, okullar tedbir amaçlı boşaltıldı. Yetkililer, tehdidin ciddiyeti hakkında daha fazla bilgi paylaşmadı.

Maymun çiçeği virüsü alarmı: Eindhoven’da iki vaka

Eindhoven'de bir bakım merkezinde iki kişide maymun çiçeği (Mpox) virüsü tespit edildi. Virüs, bir çalışan tarafından yurtdışından getirilmiş ve bir hastaya bulaşmış durumda. Yetkililer, virüsün yayılma riskinin düşük olduğunu belirtse de, temaslı olan kişiler izleniyor. Mpox virüsü genellikle hafif seyrediyor ve cilt teması yoluyla bulaşıyor.

Yılın en yoğun trafik sıkışıklığı yaşandı

Pazartesi günü yağmur ve kazalar nedeniyle yılın en yoğun trafik sıkışıklığı yaşandı. Sabah saatlerinde trafik yoğunluğu 1.087 kilometreye kadar çıktı. Karayollarında büyük aksamalar yaşanırken, özellikle kuzey bölgelerde yoğun yağış trafiği etkiledi. Öğle saatlerine doğru trafik yoğunluğu azalmaya başladı.

Enflasyon yüzde 3,5'e geriledi

Yıllık enflasyon eylül ayında yüzde 3,5'e geriledi. Enerji fiyatlarındaki düşüş enflasyonu olumlu etkilerken, gıda fiyatlarının yüzde 6 oranında artması enflasyonu yukarı çekti. Endüstriyel ürünlerdeki fiyat artışı ise yüzde 0,4 ile sınırlı kaldı. Gıda fiyatlarındaki artış, özellikle düşük gelirli haneleri olumsuz etkiliyor.

Geri Dön 06 Ekim 2024 Pazar Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN