Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da kiralara tavan fiyat - 18 Ekim 2024 Oktan Erdikmen
Berlin ile Ankara anlaştı: Hangi Türkler sınır dışı edilecek? - Haftanın Yorumu
Şerif Issı Almanya'da engellilere tanınan hakları tek tek anlattı - AVRUPADAN
22 Eylül 2024 Pazar

Hollanda'da bu hafta neler yaşandı?

Hollanda'nın gündeminde bu hafta; 2025 bütçesi ve AB'nin iltica politikalarından muafiyet talebi vardı. İşte yaşananlar...

Hollanda'da bu hafta neler yaşandı?

Hollanda’nın Barendrecht kentinde, 45 yaşındaki bir erkek, çok sayıda çocuğa cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla gözaltına alındı. Zanlı, hakkında yapılan bir ihbar sonrası polise teslim oldu. Savcılık, olayın çok ciddi ve kapsamlı bir cinsel suç olduğunu belirtti. Zanlının evinde yapılan aramalarda küçük çocuklara yönelik istismar kanıtlarının bulunduğu iddia ediliyor. Soruşturma devam ederken, mağdurların mahremiyetine saygı gösterileceği vurgulandı.

Binlerce kişiye geri ödeme yapılacak

İşçi Sigortaları Kurumu (UWV), maluliyet yardımlarında yapılan hesap hataları nedeniyle 3 bin kişiye geri ödeme yapacağını açıkladı. Yapılan hatalar, enflasyon oranlarının yardımlara doğru yansıtılmamasından kaynaklandı. Geri ödeme tutarları 1.000 avroya kadar çıkabilecek. UWV, hataların yazılımsal olmadığını ve daha fazla araştırma yapıldığını belirtti. Kesin sonuçların aralık ayında açıklanması bekleniyor.

İpotek faiz oranlarında düşüş

İpotek faiz oranları yüzde 4’ün altına indi. 20 yıllık sabit faiz oranı yüzde 4,14'ten yüzde 3,98’e geriledi. Ekonomistler, bu düşüşün enflasyon beklentilerinin azalmasına bağlı olduğunu ifade ediyor. Ancak uzmanlar, siyasi ve ekonomik gelişmelerin faiz oranlarını tekrar etkileyebileceği uyarısında bulunuyor.

Hollanda AB'nin iltica politikalarından muafiyet talep ediyor

Hollanda, Avrupa Birliği'nin sığınma politikalarından muafiyet talep etti. İltica ve Göç Bakanı Marjolein Faber, göçmen sayısını azaltmayı ve kamu hizmetlerini rahatlatmayı hedeflediklerini belirtti. Ancak bu muafiyetin, tüm AB üyelerinin onayını gerektirdiği ve sürecin zorlu olduğu belirtiliyor.

2025 bütçesi açıklandı

Hollanda'nın 2025 bütçesi açıklandı. Düşük ve orta gelirli aileler için vergi indirimleri ve yardımlar öngörülürken, sağlık sigortası primi ve tren biletlerine zam yapılacak. Elektrikli araçlara yönelik teşvikler ise kaldırılacak. Ayrıca, kira yardımları ve çocuk yardımları artırılacak, gayrimenkul vergisinde indirim yapılacak.

Rotterdam’da bıçaklı saldırı

Rotterdam'daki Erasmus Köprüsü’nde gerçekleşen bıçaklı saldırıda bir kişi hayatını kaybetti, bir kişi ağır yaralandı. Saldırganın olay sırasında "Allahu Ekber" diye bağırdığı ifade edildi. Polis tarafından yakalanan saldırganın motivasyonu ve kimliği hakkında soruşturma sürüyor.

Influencerlara büyük para cezası

İki sosyal medya fenomeni, yasa dışı yatırım şirketi Grinta Invest ile işbirliği yaptıkları için 800 bin avro para cezasına çarptırıldı. Fenomenler, takipçilerini yasa dışı yatırım platformuna yönlendirerek komisyon almışlardı. Hollanda Finansal Piyasalar Otoritesi (AFM), bu faaliyetlerin yasadışı olduğunu ve yatırımcıların büyük maddi kayıplar yaşadığını açıkladı.

Geri Dön 22 Eylül 2024 Pazar Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN