Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da kiralara tavan fiyat - 18 Ekim 2024 Oktan Erdikmen
Berlin ile Ankara anlaştı: Hangi Türkler sınır dışı edilecek? - Haftanın Yorumu
Şerif Issı Almanya'da engellilere tanınan hakları tek tek anlattı - AVRUPADAN
15 Eylül 2024 Pazar

Hollanda'da bu hafta neler yaşandı?

Hollanda'nın gündeminde bu hafta; sığınmacılara yönelik sert önlemler içeren acil durum kararnamesi ve mahkumların Estonya'ya gönderilmesi tartışması vardı. İşte yaşananlar...

Hollanda'da bu hafta neler yaşandı?

Hollanda’da hükûmet, göç ve sığınma politikalarında önemli değişiklikler yapmaya hazırlanıyor. Aşırı sağcı Özgürlük Partisi (PVV) liderliğindeki hükûmet, göçü azaltmak amacıyla sığınmacıların haklarını kısıtlayan bir 'acil durum kararnamesi' hazırladı. Bu düzenleme ile süresiz sığınma izni kaldırılacak, suç işleyen yabancıların sınır dışı edilmesi kolaylaştırılacak ve aile birleşimi kısıtlanacak. Ayrıca, sığınmacılar ülkelerindeki durum iyileştiğinde geri gönderilecek. İnsan hakları kuruluşları ve muhalefet partileri, hükûmetin bu adımını sert bir şekilde eleştirerek, sığınmacıların haklarının ihlâl edileceğini savundu.

Kripto para vurguncusu İstanbul'da yakalandı

Omega Pro şirketinin yöneticilerinden Hollandalı Robert Velghe, İstanbul’da jandarma tarafından yakalandı. Velghe, şirketin dolandırıcılık faaliyetleri nedeniyle tutuklanan CEO’su Andreas Szakacs'ı kurtarmak için Türkiye’ye gelmişti. Omega Pro, 3 milyon kişiyi yüksek kazanç vaadiyle dolandırmış ve 4 milyar dolarlık bir vurgun yapmıştı. Soruşturma kapsamında Velghe'nin de bu dolandırıcılıkta rol oynadığı ortaya çıktı. Şirket, yatırımcılarına yüksek kârlar vaat ederek güven kazandıktan sonra ödeme yapmayı durdurmuştu.

56 kilo esrarla yakalanan Hollandalı

İsviçre’nin Zürih Havalimanı’nda 56 yaşındaki bir Hollandalı, bavulunda 56 kilo esrarla yakalandı. Hollandalı adam, Bangkok'tan Avrupa'ya seyahat ederken sınır kontrolünde durduruldu. Olayla bağlantılı olarak bir Amerikalı kadın ve Malezyalı bir erkek de gözaltına alındı. Üç kişinin arasındaki bağlantı henüz netleşmedi ancak hepsi İsviçre adli makamlarına teslim edildi.

Mahkumlar Estonya’ya gönderilebilir

Hollanda, cezaevlerindeki aşırı doluluğu hafifletmek amacıyla mahkumlarını Estonya’ya göndermeyi planlıyor. Adalet ve Güvenlik Devlet Sekreteri Ingrid Coneradie, bu konuda Estonyalı yetkililerle görüşmelerin sürdüğünü açıkladı. Planın 2026’da yürürlüğe girmesi beklenirken, ilk etapta 500 mahkumun Tartu’daki bir hapishaneye gönderileceği öne sürüldü. Hollanda, özellikle yabancı mahkumları Estonya’ya göndermeyi hedefliyor.

Mega grev: Toplu ulaşım durdu

Hollanda’da toplu ulaşım çalışanları, erken emeklilik düzenlemesini protesto etmek amacıyla grev yaparak şehirlerde ulaşımı durma noktasına getirdi. Amsterdam, Rotterdam ve Lahey gibi büyük şehirlerde tramvay, metro ve otobüs seferleri durdu. Bölgesel ulaşım ve Hollanda demir yolu şirketi NS çalışanları da grevlere katıldı. Grevin ardından sendikalar ve hükûmet arasında müzakereler devam ediyor ancak anlaşma sağlanamadı.

Geri Dön 15 Eylül 2024 Pazar Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN